WhatsApp Image 2020 07 07 at 08.52.21_950x634
Estudiants castellarencs fent la Selectivitat a Sabadell el curs 2020, en una imatge d'arxiu
07/07/2020 Actualitat
La selectivitat del DNI, el boli i la mascareta

Un centenar d’estudiants de Castellar s'han enfrontat aquest dimarts a la primera jornada de l’EBAU

R.Gómez

Aquest dimarts, un centenar de joves castellarencs s'ha presentat a l'EBAU, les proves d'accés a la universitat. Enguany, a causa de la pandèmia de la Covid-19, la convocatòria, que arriba amb setmanes de retard, i ha estat condicionada per mesures sanitàries i de control d'aforament.

 

Per començar, els estudiants de Castellar de l'Institut Castellar (66) s'han examinat al CF Jaume Viladoms, i els de l'Institut Puig de la Creu (40) al Col·legi Sagrada Família. És la primera de les quatre jornades de l'EBAU que, fins divendres, posaran a prova els alumnes d'arreu de Catalunya. Aquest curs atípic, amb un últim semestre telemàtic, es clou amb una participació rècord a la selectivitat: més de 40.000 estudiants.

 

 

Els alumnes del Puig de la Creu a l'escola Sagrada Família

Els alumnes del Puig de la Creu a l'escola Sagrada Família. || INS PUIG DE LA CREU

 

Aquesta primera jornada les matèries protagonistes han estat Llengua Castellana, Ciències de la Terra, Medi Ambient, Música, Història de l'Art i Física. Quant a l'examen de llengua, l'estudiant de l'Institut Castellar, Roger Giralt assegura que la part més difícil de la prova era la part comuna, la gramàtica. "A les lectures, podies escollir entre el Lazarillo de Tormes i Luces de Bohemia. He triat el Lazarillo de Tormes, les preguntes estaven prou bé i eren una mica més fàcils", explica Giralt. La Laia Santos, estudiant també de l'Institut Castellar, reconeix que "ha anat bé tot i que no era fàcil, però sí assequible".

 

La situació de pandèmia i les noves mesures d'autoprotecció han generat una situació d'incertesa entre els estudiants, sobretot les jornades prèvies, fins que no es va concretar a quin centre farien les proves. "M'ha costat concentrar-me i focalitzar, però crec que era pels nervis de tota la setmana, de preparar-m'ho", recorda Santos.


Tanmateix, la coordinadora de Batxillerat de l'Institut Castellar, Teresa Ochagavía considera positiu el canvi d'ubicació a centres més petits, en lloc de la Universitat Autònoma de Barcelona, espai que tradicionalment acollia els exàmens. "Allà sí que es posaven nerviosos. Ara, com només hi ha dos instituts, són menys alumnes i estan més tranquils" explica la docent.


Finalment, la coordinadora detalla que el curs, amb el parèntesi telemàtic del confinament, s'ha fet molt llarg, perquè les proves es convocaven durant la primera meitat de juny. En referència al nou protocol seguretat, Ochagavía remarca que per als estudiants no és un problema, "la mascareta i la resta de mesures, són secundàries. Els ha pesat més en l'estat d'ànim no poder-se veure durant aquests mesos o no poder fer la festa de final de curs. Però el cert és que la setmana passa ja els notaves bé. A més, s'ha notat molt que han tingut un mes més per estudiar, estan millor preparats i crec que anirà bé".

Comparteix
M'agrada
Comentaris