Un 41% de les prescripcions estan relacionades amb l'àmbit motriu._617x412
Un 41% de les prescripcions estan relacionades amb l'àmbit motriu - C. D.
02/03/2021 Actualitat
Segon guardó per al catàleg de prescripció social de Castellar

La iniciativa que promou activitats saludables en col·laboració entre el CAP, l’Ajuntament i diverses entitats locals ha rebut un accèssit del premi de Qualitat convocat per la Red Española de Ciudades Saludables

Cada vegada pren més importància a la societat actual promoure activitats saludables que beneficiïn l’individu però també la col·lectivitat. Aquesta és la filosofia que s’aplica amb el catàleg de prescripció social de Castellar del Vallès, que acaba de guanyar un accèssit a la tercera edició del Premi de Qualitat de la Red Española de Ciudades Saludables (RECS), un guardó convocat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i el Ministeri de Sanitat amb l’objectiu de recopilar i difondre actuacions destacades desenvolupades per les entitats locals en l’àmbit de la salut.

 

Segons informa l’Ajuntament, el guardó rebut per aquest projecte conjunt del Centre d’Atenció Primària Castellar (CAP) de l’Institut Català de la Salut i de l’Ajuntament de la vila s’emmarca en la categoria de desenvolupament de l’acció comunitària com a mesura de protecció social i protecció de la salut en poblacions de més de 20.000 habitants.

 

La resolució del jurat dels III Premis de Qualitat de la RECS es va donar a conèixer divendres passat, 26 de febrer. Entre d’altres criteris, a l’hora de concedir els reconeixements, s’ha tingut en compte que les accions presentades responguessin a necessitats de la població, que les iniciatives suposin millores en les condicions de vida de la ciutadania, la promoció de la participació ciutadana o la capacitat de transferència de la iniciativa a altres governs locals.

 

L’Ajuntament ha avançat que la informació sobre el catàleg de prescripció social apareixerà properament, juntament amb la resta de propostes guanyadores i seleccionades, en una publicació que té per objectiu difondre aquestes experiències entre els governs locals.

 

Aquest guardó se suma al Premi CAMFiC-Albert Ramos per a projectes de Salut Comunitària que concedeix la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària i que el catàleg de prescripció social de la vila va guanyar l’any 2017.

 

L’objectiu del Catàleg de Prescripció social és la promoció dels hàbits saludables per prevenir malalties i millorar les condicions de vida de la ciutadania a partir no només de medicaments sinó també d’activitats de caire divers que s’inclouen en el catàleg, com ara caminades o tallers de macramé, creació artística, tertúlies o expressió corporal, entre d’altres. A Castellar funciona des del juny de 2016.

Comparteix
M'agrada
Comentaris