7R 09848_1440x961
Realització d’una prova PCR a una docent d’un centre educatiu de Castellar, dissabte passat a les instal·lacions d’El Mirador. || Q. Pascual
02/11/2020 Actualitat
Salut fa més de 350 proves PCR a alumnes i docents de Castellar

Estudiants i professors de l'institut Castellar, de l'Emili Carles Tolrà, de l'institut Puig de la Creu i del Sol i Lluna que estaven fent confinament van passar dissabte al matí per les instal·lacions del Mirador per sotmetre's a la prova per saber si tenen la Covid-19

G. P

Salut va fer un cribratge massiu a 295 alumnes i a 53 docents de centres educatius de Castellar que estaven fent confinament i que encara no se'ls hi havia pogut fer proves PCR ni per part del CAP  ni del CATSalut. Estudiants i professors de l'institut Castellar, de l'Emili Carles Tolrà, de l'institut Puig de la Creu i del Sol i Lluna van passar dissabte al matí per les instal·lacions del Mirador per sotmetre's a una prova PCR, amb la intenció de detectar casos positius de coronavirus asimptomàtics. Eren nens i joves, de diferents cursos, que han estat confinats per un cas positiu en el seu grup de convivència o per haver-hi compartit un espai en el centre educatiu. La Creu Roja va habilitar un dispositiu per ajudar a coordinar les proves PCR, que es van dur a terme des de les 8 h fins a les 14 h. "Ha estat molt àgil. Els petits han entrat amb els pares i els grans, a partir dels 7 anys, ja no ha calgut. Tenen molta paciència, ho han fet molt bé", valorava Carme Lozano, membre de l'entitat que va ser tot el matí al Mirador. 

 

L'accés al recinte es va fer de forma esglaonada, per cursos i centres educatius, amb l'aplicació de gel hidroalcohòlic abans d'entrar. Quatre professionals sanitaris extreien les mostres dels orificis nassals dels alumnes i docents, per després emmagatzemar-les adequadament, preparades per ser processades. "He sentit una mica de molèstia i em ploraven una mica els ulls. Després he notat que encara tenia el pal al nas. Però m'ha passat", expressava l'Aina, una de les alumnes de l'institut Castellar que ha estat confinada. "Estem fent classes telemàtiques amb videotrucades, en què els professors ens expliquen la matèria. Quan fem una activitat, la pengem en una plataforma. I, si s'ha de fer alguna cosa en parelles, també fem videotrucades", explicava sobre la formació en línia, l'alternativa que han de seguir els alumnes confinats. 

 

La Leia, una altra de les alumnes que es va fer la PCR, va trobar que les proves van ser "molt ràpides i molt fàcils". Els resultats del cribratge es poden consultar a través de La Meva Salut durant les 48-72 hores següents a l’extracció de la mostra.

 

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris