Mn Xavier Blanco_950x634
Mn Xavier Blanco adreçant-se als presents a la pregària per la unitat dels cristians
23/01/2023 Actualitat
Sabadell va acollir la pregària per la unitat dels cristians

L'acte va estar promogut per l'entitat Moviment Ecumènic de Sabadell, presidida pel mossèn Xavier Blanco, rector de les parròquies de Castellar del Vallès i de Sant Feliu del Racó

Redacció

Amb l’assistència de nombroses persones de Castellar del Vallès, divendres passat es va celebrar la Pregària per la Unitat dels Cristians que cada any promou l’entitat Moviment Ecumènic de Sabadell (MES). Enguany va tenir lloc a la parròquia de La Puríssima Concepció de Sabadell.

La trobada es va iniciar amb la benvinguda a tothom per part del nou president del MES, Mn Xavier Blanco, rector de les parròquies de Castellar del Vallès i de Sant Feliu del Racó, i per part de Mn Joan Nadal, rector de La Puríssima.

 

En la part d’intervencions, van prendre la paraula, Daniel Sànchez, diaca de l’església anglicana;  Xavier Guerrero, pastor evangèlic baptista; Ramon Moix, catòlic; i  Teodora Zolog, ortodoxa romanesa.

 

Tots ells van pregar per la unitat de les esglésies cristianes i alhora van demanar justícia per a les persones que pateixen qualsevol mena de discriminació.

 

Ramon Moix, catòlic i representant de la parròquia de Sant Esteve de Castellar va dir, entre altres coses, que “la integritat en la pregària uneix els cors de tots els cristians més enllà de les seves divisions, per estimar el que Déu estima, a qui ell estima i com ell estima, i per expressar aquest amor en els nostres actes”.

 

Convé remarcar l’actuació del cor de La Puríssima, que, dirigit per Marc Alguersuari, va aportar un punt molt especial d’espiritualitat amb les seves cançons cristianes.

 

Per acabar, tothom va poder gaudir, a les dependències parroquials de La Puríssima, d’un refrigeri que va permetre tenir converses molt animades -interacció, diàleg cordial, amistat- entre fidels de les diverses confessions cristianes, representants de les entitats cíviques, i de l’administració local.

Comparteix
M'agrada
Comentaris