Dimecres va començar la vuitena edició del CorreTapa, amb els establiments plens a vessar de clients
Dimecres al vespre, les terrasses de Castellar i certs locals van començar a omplir-se de públic de manera inexplicable. Algú que de sobte aterra a Castellar no sap què passa i no entén aquesta súbita necessitat d’omplir les terrasses. De mica en mica, es va familiaritzant amb l’ambient i s’adona que passa alguna cosa. I és que dimecres va començar la vuitena edició del CorreTapa, la ruta i concurs de tapes a Castellar, que arriba enguany a una participació rècord –35 establiments- i que s’allarga fins dissabte.
Dels participants d’enguany, 11 s’estrenen en aquesta edició: la furgoteca Garbanzo Negro –que està estacionada a la plaça Major–, La Piparra, Txivarri, Mariana Bakery, La Taverna del Gall i la Gallina –flamant guanyador del CorreTruita–, Les Bruixes, Linamar, Loren Dysón, Passaparola, Pastisseria Domènec i Sabor Kebab. I el Restaurant Stewart torna a participar enguany després de no fer-ho l’any passat. La majoria d’establiments estan repartits pel nucli urbà, tres del Centre Feliuenc, La Masia del Racó i Mas Umbert, que són a Sant Feliu del Racó.
Mariana Román, que va obrir el seu establiment Mariana Bakery l’octubre de l’any passat al carrer Doctor Pujol, ha decidit participar a la iniciativa perquè “s’ha de fer una mica de poble i perquè la gent em conegui”. Al CorreTapa presenta la cassoleta exòtica de cremòs de mango i maracujà amb merengue flamejat que anirà acompanyat d’una copa de cava que creu que tindrà molt bona acceptació per “la calor que fa”. La Mariana confia a servir unes 250 racions diàries de la cassoleta. Les postres són al congelador i “les anirem servint a mesura que la gent les vagi demanant”.
La cassoleta exòtica de cremòs de mango i maracujà amb merengue flamejat de Mariana Bakery. || A. TOR
Un altre establiment que s’estrena amb aquesta edició és el Txivarri, ubicat al recinte del Mercat Municipal. Els seus propietaris, Pol Lajarín i Andrea Montserrat Aguilar, que regenten el local des de desembre passat, consideren que “tots els esdeveniments que es facin pel poble són un benefici local, que mou gent, i sent nous és molt més important donar-nos a conèixer”. L’establiment elabora el Txanaló, un caneló d’ànec, foie i poma amb salsa de ceps i corona de formatge. Per dimecres, va crear unes 400 racions. “Ens curem en salut perquè el CorreTruites –certamen on van quedar segons– va ser tot un èxit i ens vam quedar sense truites. Ara hem pensat que millor que sobri que no falti”, apuntava ahir a la tarda Aguilar.
La Piparra, que fa tres anys que es va inaugurar, participa per primera vegada en el CorreTapa. “Fins ara anàvem una mica més enfeinats, ara tenim un food truck i estem més organitzats”, explica el seu propietari, Kevin Física, que afegeix que “aquest any sí que era viable fer bé el CorreTapa i donar-nos a conèixer més a aquella part del poble que no ens coneix”. L’Ajuntament els ha habilitat un espai de terrassa amb sis taules amb quatre cadires cadascuna enfront del local. A la part d’entrada de l’establiment s’ha col·locat una barra “per fer un servei més àgil perquè la gent no hagi d’esperar tant i fer tanta cua, perquè la gent roti i fer alguna cosa divertida i diferent”, constatava Física.
La Piparra ha elaborat un pa bao de pulled chicken “rostida dues hores i esmicolada després”, amb maionesa trufada i ceba confitada. La intenció és vendre entre 2.200 i 2.300 racions durant els quatre dies que duri el CorreTapa. Física, que ha estat aquests dies al Primavera Sound amb la seva furgotecaTacos el Tigre, ha tancat aquests dies el restaurant per dedicar-se en exclusiva al CorreTapa.
La regidora de Comerç, Anna Màrmol, ha explicat que la primera nit del CorreTapa “ha anat molt bé i molts dels restauradors ja van esgotar les tapes que tenien previstes”. Màrmol també va lloar “l’esforç creatiu” dels restauradors a l’hora de presentar la seva tapa.