a_1440x961
Una de les terrasses reformades per Exteriors Castellar. || CEDIDA
19/11/2020 Actualitat
Revifa l’interès per fer reformes a casa

Exteriors Castellar i Stils Reformes constaten la preocupació per invertir en la llar

Primer el confinament obligat per l’expansió del coronavirus, després les restriccions en la mobilitat i, fins i tot el teletreball, ens ha obligat a quedar-nos a casa i a saber aprofitar més els racons de la nostra llar. De fet, el 61% de les llars d’Espanya estan disposades a fer reformes al seu habitatge després del confinament derivat del coronavirus, segons la patronal de la reforma Andimac. Dues empreses de la vila, Exteriors Castellar i Stils Reformes, han notat que hi ha un interès creixent en reformar espais de cases i pisos perquè hi passem més hores.


La responsable d’exteriors Castellar, Glòria Kotnik, ha admès que “la gent valora més estar-se a casa i emprén reformes per necessitats d’espai; en un jardí vol fer un cobert, un estudi  o posar-hi armaris”.
Josep Martínez, d’Stils Reformes, sí que ha notat més interès de clients potencials a l’hora de demanar pressupost de reforma de  banys o cuines o per canviar-se la banyera perun plat de dutxa però  admet que aquesta demanda d’informació “no s’ha traduït en més encàrrecs”. Martínez reconeix que molts clients a qui s’ha presentat el pressupost encara no s’han decidit.

La patronal Andimac constata a través d’un estudi que les principals reformes d’interiors es produeix als banys i  en l’acondicionaments de façanes i finestres, que també tenen una forta demanda. Això sí, la patronal Andimac situa les terrasses i els espais oberts i recreatius entre les principals preferències per al fer-hi reformes.


La pandèmia ha generat de cop que mirem  d’arreglar aquests espais que tenim i no tenien cap ús. “Fins ara la gent anava a la segona residència o feia una sortida al mar o la muntanya, però ara intenten arreglar aquestes terrasses  per als seus fills  o donar-los diferents usos”, explica Kotnik, que afegeix que “si mirem un any enrere, tenir una terrassa o un jardí, per petit que fos no se li donava el valor que té actualment”.  


A Exteriors Castellar, que va engegar la seva activitat el 2007, just un any abans d’esclatar la crisi del 2008,  també han constatat que  les inversions en terrasses i espais exteriors que fins ara estaven fortament marcades i anaven de març a setembre i d’octubre a febrer han canviat i “ara la demanda és contínua, senyal que la gent està prioritzant tenir les llars acomodades, disposar d’espais exteriors i aprofitar-los al màxim”, explica Kotnik.


La propietària d’Exteriors Castellar explica que durant molt de temps,  jardins, terrasses i balcons  han estat espais infravalorats. “Col·lectius com arquitectes, constructors, o els mateixos propietaris, no els donàvem la mateixa importància que a un espai interior, eren espais que sempre es deixaven de banda i per fer més endavant”, assegura. 


DADES DEL SECTOR
En qualsevol cas, la patronal sosté que el sector dels materials de construcció va registrar un comportament millor de l’esperat durant el primer semestre del l’any, tot i patir una caiguda mitjana de l’10% com a conseqüència de la temporal paralització de l’activitat. Si en ple confinament la intenció de fer reformes al maig va escalar nou punts, aquesta es va incrementar en 10 punts al juny, un mes en què el volum de negoci del mercat va arribar als nivells d’anys anteriors, fins i tot superant-lo en algunes categories.


Segons el portal Aquí tu Reforma, les obres de reforma de l’habitatge durant aquest estiu han doblat les que es van realitzar en el mateix període de l’any passat. Des d’aquest portal s’assenyala que moltes famílies han fet una inversió en reformes, com alternativa a les vacances, per tal d’adaptar els habitatges a les noves necessitats que no s’havien plantejat abans de la Covid-19. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris