A7 1736_1440x961
Carles Calsina, xef i propietari del Garbí, a la cuina del restaurant el passat juny quan es va aixecar el confinament || Q. Pascual
15/12/2020 Actualitat
El restaurant Garbí entra a la Guia Michelin 2021

El restaurant que dirigeix el xef Carles Calsina ha rebut, juntament amb nou establiments catalans més,  la distinció Bib Gourmand per la relació qualitat preu de la seva carta

Jordi Rius

El restaurant Garbí ha aconseguit entrar al selecte club de la Guia Michelin en la seva edició de 2021. L'establiment, que dirigeix el xef Carles Calsina, és un dels 10 establiments catalans que ha aconseguit entrar a la prestigiosa guia gastronòmica amb la distinció Bib Gourmand, que l'acredita com un dels millors establiments per la relació qualitat preu de la seva carta que "farà les delícies dels que vulguin gaudir d'una bona taula a preus continguts, ja que és una aposta segura i que mai defrauda" , segons s'apunta a la publicació. El restaurant castellarenc és l'únic vallesà que s'incorpora a la guia i és el quart de la comarca en tenir aquesta distinció, juntament amb el Can Feu de Sabadell i el Cel de les Oques i Vapor Gastronòmic de Terrassa.

 

"Ens fa molta il·lusió perquè ha estat una sorpresa total", explica Calsina, que s'esperava com a màxim "figurar a la guia després de rebre la visita dels inspectors de la Guia, que ens van fer abans del confinament". Durant la visita, l'inspector fa l'àpat normal, pregunta coses i "de vegades intueixes que és ell i al final paga i s'identifica", apunta el restaurador, que és alhora president de col·lectiu Cuina Vallès. De fet, no és la primera vegada que el local rep una visita d'inspectors de la Guia Michelin. "Ens van dir que van notar que no ens feia falta", assegura sorprès. La distinció Bib Gourmand és "un reconeixement a que fem les coses bé després de 45 anys que estem picant pedra", assegura Calsina. El restaurador subratlla que la distinció ha estat "un suport moral important per acabar aquest any,per com ha anant el sector de la restauració i amb ganes de tirar endavant".

 

La fitxa de Michelin assegura que el Garbí és "un restaurant de gestió familiar que pren el seu nom d'un vent tèrmic, típic de tot el llevant, que bufa des del sud-oest. El xef-propietari, que ha pres les regnes del negoci al jubilar-se els seus pares i està estretament compromès amb el col·lectiu de cuiners "Cuina Vallès", aposta sense complexos per la cuina catalana tradicional, pel que la seva carta s'enriqueix amb grans clàssics com les mongetes del ganxet de Can Casamada, els Callos amb cigrons petits, els Cervells arrebossats o la saborosa Cua de bou estofat. Treballa molt amb el seu menú del dia!"

 

Calsina ha remarcat que no anirà ara a competir per aconseguir l'estrella i, en aquest sentit, és molt clar: "Hem de treballar pels nostres clients i seguir dia a dia com hem fet fins ara". Tot i no defugir la cuina moderna, el xef castellarenc assegura que "tenim molta cuina tradicional i intentem que el client pugui venir cada setmana. Si fas el salt a una estrella, els clients ja no et venen cada setmana".

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris