L'evolució de la pandèmia a Castellar evidencia el repunt sobtat de casos || Salut
L'evolució de la pandèmia a Castellar evidencia el repunt sobtat de casos || Salut
02/12/2021 Actualitat
Repunt brusc de la pandèmia

En els darrers dies s’estan confirmant 4 contagis diaris de mitjana a Castellar i augmenten els positius entre els infants, la població encara no vacunada

La pandèmia no dona treva ni a Catalunya ni a Castellar del Vallès. Desembre arrenca  amb un repunt brusc de contagis a la vila: en concret, la darrera setmana de novembre s’han duplicat els contagis amb 24 casos els darrers set dies. Ara, tots els indicadors estan en vermell: el risc de rebrot ja supera els 304 punts, nivell que no s’assolia des del passat mes de juny.  Les principals vies de contagi estan arribant a través de persones no vacunades, entre elles els infants menors de 12 anys: hi ha nombrosos grups confinats a les escoles de Castellar –en concret, ara n’hi ha 9 però es confia que els dies de vacances i el pont de la setmana vinent ajudin a reduir dràsticament aquesta xifra-. De fet, aquests contagis d’infants ha reduït significativament en la darrera setmana la mitjana d’edat dels casos confirmats a Castellar que s’ha situat al voltant dels 35 anys.

 

El que més preocupa en aquests moments és l’arribada d’una nova variant del virus, anomenada òmicron i que esdevindrà dominant com ho va ser anteriorment la Delta, i la proximitat de les festes nadalenques que conviden a incrementar les relacions interpersonals. És per això que aquest divendres entrarà en funcionament el certificat covid per accedir a bars, restaurants, gimnasos i residències i el departament de Salut torna a posar en marxa els centres de vacunació per poder facilitar l’administració de la tercera dosi –o dosi de reforç-  que ja estan començant a rebre la població de 60 anys, a banda dels professionals del sector sociosanitari.

 

A la Regió Sanitària Nord, de la qual depèn la població de Castellar, es vacuna amb cita prèvia al CAP Sant Fèlix i a Terrassa al centre cívic Montserrat Roig i al CAP Terrassa Est.

 

Limitar l’activitat social i fer servir la mascareta continuen sent les principals eines per evitar contagis.

Comparteix
M'agrada
Comentaris