04    basses_950x634
Dos vehicles cisternes reomplint la bassa al Barceló fa uns dies. || Aj. Castellar
02/06/2023 Actualitat
Reomplen les basses per a la prevenció d’incendis

L’Ajuntament omple aquests dies amb aigües freàtiques les basses situades al Barceló, a Can Cadafalc, al Puig de la Creu i al Serradell 
 

Aquests dies  s’omplen amb aigua freàtica les reserves de les basses de prevenció d’incendis situades al Barceló, a Can Cadafalc i al Puig de la Creu. La situació de sequera ha provocat que els nivells d’aigua retinguda en aquests dipòsits fossin baixos, i era necessària una aportació extraordinària de cisternes d’aigua per poder afrontar la campanya d’estiu en millors condicions.


L’actuació s’ha fet, tal com es va acordar en l’última sessió de la Comissió de Protecció Civil, a petició de l’ADF i els Bombers Voluntaris.


L’aportació ha estat de 33.000 litres d’aigua freàtica a la bassa del Barceló, arribant als 320 m3 de la seva capacitat total. A la del Puig de la Creu també s’han afegit 33.000 litres fins als 128 m3 de la seva capacitat màxima. A la bassa de Can Cadafalc s’han aportat 42.000 litres per arribar a la seva capacitat de 211 m3. La bassa del Serradell s’omplirà en els propers dies. 


Com explica el regidor d’Espai Públic en funcions, Pepe Leiva, “no és el primer any que ho fem després dels diversos anys de sequera que portem. En concret és el segon any consecutiu que ho fem i simplement és per prevenir que en situacions d’incendi els diferents helicòpters que ataquen els focs forestals que es puguin produir o bé aquí a la nostra zona o al seu llindar”. Aquesta aportació extraordinària d’aigua, que l’any passat es va fer només a la bassa de Cadafalc i del Puig de la Creu, s’ha decidit d’ampliar al Barceló i a la bassa del Serradell. 


En total, les quatre basses de prevenció d’incendis sumen més de 780 m3 d’aigua. Tots aquests recursos estan a disposició dels mitjans aeris i terrestres d’extinció d’incendis en cas que sigui necessari. 
Es recorda que està totalment prohibit llençar objectes i banyar-se a les basses de prevenció d’incendis. El regidor Leiva insisteix que l’objectiu és “tenir-les preparades per a la campanya de prevenció d’incendis d’aquest estiu” amb la sequera com a principal obstacle a vèncer.   

Comparteix
M'agrada
Comentaris