Fragment del vídeo on els Reis d'Orient escriuen la carta als infants de Castellar
Fragment del vídeo on els Reis d'Orient escriuen la carta als infants de Castellar. || AJUNTAMENT
23/12/2020 Actualitat
Els Reis acamparan al Palau Tolrà

El Palau, que serà Reial durant uns dies, també serà l’escenari del lliurament de cartes a l’Ambaixador els dies 2 i 3 de gener

La situació sanitària actual fa que aquest any no es pugui celebrar la tradicional cavalcada de Reis que cada vigília del 6 de gener recorre els carrers de Castellar del Vallès. Però això no impedirà que Melcior, Gaspar i Baltasar, així com el seu Ambaixador, passin per la vila, com sempre, per veure els nens i nenes just abans de passar per totes les llars a deixar els regals que hagin demanat. Per fer-ho, convertiran el Palau Tolrà en un Palau Reial per poder, d’una banda, portar les cartes a l’Ambaixador els dies 2 i 3 de gener i, de l’altra, visitar els Reis Mags d’Orient els dies 4 i 5 de gener.


L’horari de visita dels dos ambaixadors, que estaran situats a les pèrgoles dels Jardins del Palau Tolrà, serà d’11.30 a 14 hores i de 17 a 20 h. Els infants que els visitin tindran unes bústies especials per deixar les seves cartes. Els Reis esperen les visites dels nens i nenes d’11 a 14 h i de 16.30 a 21 h el 4 de gener i d’11 a 14 h i de 16.30 a 20 h el 5 de gener. La reserva al web www.castellarvalles.cat/palaureial es podia fer des d’ahir. En tres hores es van esgotar les reserves per al Palau Reial i, al tancament de l’edició, encara hi havia reserves per a la visita dels ambaixadors.


Per poder prioritzar el públic infantil garantint totes les mesures de seguretat, la reserva s’ha fet en grups d’un màxim de 6 persones. A cada grup sempre hi ha  entre 1 i 5 infants menors de 12 anys (nascuts el 2009 o anys posteriors) i un màxim de dos acompanyants. Totes els/les sol·licitants estan empadronats a Castellar del Vallès. 


Per tal d’informar-los de la instal·lació del Palau Reial, els Reis Mags d’Orient han enviat als 2.800 nens i nenes menors de 12 anys del municipi una carta que rebran en els propers dies. A la carta, Melcior, Gaspar i Baltasar s’adreçaven als nens i nenes dient que “sabem que heu viscut uns mesos diferents, que no heu pogut veure els vostres familiars tant com haguéssiu volgut i que heu trobat a faltar jugar més amb els amics i amigues”. Els tres reis continuen explicant que “volem dir-vos que us heu portat més bé que mai i que estem molt orgullosos de vosaltres”.  I Ses Majestats constaten que, com que és un Nadal diferent, “no hi haurà cavalcada, però no perdeu la il·lusió” ja que “us portarem els regals com sempre!".


Cada unitat familiar entrarà al Palau Reial acompanyat per carboneres i personatges màgics per la rampa del Passeig Tolrà en una mena de bosc màgic, situat entre Ca l’Alberola i el Palau Tolrà, reconvertit ara en Palau Reial. Es farà un recorregut pel bosc màgic on hi haurà personatges  que explicaran la màgia de la Nit de Reis. A cada unitat familiar se li lliurarà una bossa de confeti que, quan arribi a casa, s’haurà de posar sota el balcó. Serà el senyal per a Melcior, Gaspar i Baltasar que en aquella llar hi ha un nen que espera els seus regals. A la bossa hi ha la inscripció Quan sentis un tro, surt al balcó. Després de fer els recorregut pel bosc familiar, els visitants del campament reial s’adreçaran a la façana del Palau Tolrà on sortiran a saludar-los els Reis Mags des de diferents balcons de l’edifici. Cada nen ha de ser a casa seva a partir de les 9 del vespre per esperar l’arribada dels Reis. A aquella hora màgica sentiran un tro i hauran de sortir al balcó perquè passarà alguna cosa. És la Nit de Reis i la màgia dels Reis s’escampa per tot arreu.


L’organització del Palau Reial va a càrrec del Grup Il·lusió, que fa 47 anys que organitza la cavalcada a Castellar del Vallès, i de l’Ajuntament i compta amb la col·laboració de Comerç Castellar, Can Juliana i Colònies i Esplai Xiribec, que farà una adoració al pessebre que hi ha a la rampa d’accés als Jardins.

Comparteix
M'agrada
Comentaris