DSC 0811_950x634
Un noi i una noia a la Sala d'Estudi del Mirador - G.P
23/01/2020 Actualitat
Refugis de silenci per als estudiants

La Biblioteca i la Sala d’Estudi del Mirador s’omplen d'universitaris i d'alumnes d’institut

G.P

Quan arriba l’època d’exàmens i treballs, la majoria d’estudiants busquen refugiar- se en el silenci. És per això que la Biblioteca Antoni Tort i la Sala d’Estudi del Mirador s’omplen d’adolescents i joves que busquen concentració o un lloc on poder compartir coneixement i fer deures en grup.

 

“Després de les festes de Nadal, l’índex de nens ha baixat una mica. L’ambient que tenim a la tarda és, sobretot, d’estudiants de batxillerat i universitaris, ja que és època d’exàmens. I és un lloc tranquil, s’hi pot estudiar”, analitza David Santos sobre la Biblioteca Antoni Tort, on treballa. Aquests darrers dies a la tarda, a la planta de baix, no hi cabia ni una agulla. Llibres oberts, apunts, bolígrafs, subratlladors i portàtils omplen les taules.

 

Les sales d’estudi i les biblioteques són un lloc on esquivar les distraccions de casa: sofà, televisió i tasques domèstiques. “És millor venir aquí, hi ha més silenci. A casa em concentro menys i no m’imposo ni l’obligació d’obrir els apunts. En canvi, aquí, estic molt més mentalitzat”, relata el Joan Marc, estudiant de primer curs de la branca tecnològica del batxillerat, que passa la tarda a la Sala d’Estudi del Mirador. És un bon lloc –explica– per anar-hi amb un grup i fer servir les pissarres que hi ha per ferhi operacions matemàtiques.

 

Sala d'Estudi al Mirador

 

El Joan Marc dona un cop de mà amb els deures a la Cèlia. “A la Sala d’Estudi avanço deures i treballs i em pot ajudar amb el que no sàpiga fer”, explica ella, que cursa 4rt d’ESO.

 

Cada tarda, al Mirador, s’hi concentren, normalment, més d’una quinzena d’alumnes: “Hi ha qui ve sol, però quasi sempre, els estudiants que venen ho fan en grups i aprofiten per fer tasques conjuntes. Més aviat són nois i noies joves que van a l’institut i utilitzen l’Internet d’aquí o els portàtils que tenim”, clarifica Carme Riballo, que s’encarrega de vigilar la sala.

 

El Pau, que estudia 4t d’ESO, opina que “a la Biblioteca hi ha més gent i ets més a prop de tothom. Per tant, per respecte als altres, has de guardar silenci”. En canvi, a la Sala d’Estudi, on fa els deures acompanyat de dues amigues de classe, pot resoldre dubtes en grup: “Hi pots treballar amb tranquil·litat perquè, tot i que hi ha silenci, pots parlar sobre el que treballes fluixet”, considera la Laia, companya d’estudi. “Aquí és per fer deures i treballs en grup”, matisa l’Alba.

 

Tot i fugir de les distraccions de casa, n’hi ha una que s’emporten la majoria d’estudiants, tal com admeten ells mateixos, a la biblioteca i a les sales d’estudi. La porten enganxada a sobre, de fet, i pampallugueja de tant en tant. El mòbil, enemic dels apunts.

Comparteix
M'agrada
Comentaris