DEBATLECTORAL_1440x961
Un dels moments del debat electoral de Ràdio Castellar i L'Actual amb els candidats per a les eleccions municipals del 28M - Q.PASCUAL
24/05/2023 Actualitat
Recta final abans d’arribar a les urnes

Les candidatures que es presenten a les eleccions exposen els seus programes en el debat electoral

 

 

La Sala d’Actes d’El Mirador s'ha tornat a quedar petita per aquells que no s'han volgut perdre el debat electoral organitzat pels mitjans municipals aquest dimecres al vespre. Mitja hora abans que comencés el debat, els candidats i candidates s'han fet la foto que il·lustrarà la portadade l'edició de divendres de L’ACTUAL a la plaça Major per després anar cap al debat. La candidata de VOX, Jennifer González, ha decidit no participar al debat “per motius personals” amb la qual cosa  l’acte ha comptat amb set caps de llista, dels quals quatre eren dones -Ainhoa Pineda de Valents, Alicia Garcia del PP, Marga Oncins de la CUP i Dolors Ruiz d’ERC- i tres homes -Miki Vilanova, d’Ara Toca Castellar, Joan Juni de Junts per Castellar i Ignasi Giménez, de Som de Castellar-PSC-.


L’ordre d’intervenció al debat s'ha decidit de menor a major representació, tret del cas entre Junts i Ara Toca on l’ordre es va decidir llençant una moneda. La mobilitat, l’aparcament, l’habitatge, l’entorn natural, les oportunitats per als joves i les polítiques feministes van centrar el debat.


LES INTERVENCIONS
La representant de Valents, Ainhoa Pineda, ha reivindicat “recondicionar espais com l’Espai Tolrà i que l’Ajuntament faci propostes valentes que abracin a tots els veïns i veïnes de Castellar”. La candidata popular, Alicia Garcia, ha apuntat que el PP “és l’única força del centre dreta” i ha demanat “concentrar el vot” per poder entrar a l’Ajuntament. 


Miki Vilanova, d’Ara Toca Castellar, ha demanat una residència pública per a la gent gran i “estructurar bé el poble, amb un alcalde 100% dedicat al municipi” - en referència a que Ignasi Giménez  compagina el seu càrrec amb el de professor  a l’institut Puig de la Creu-.  Joan Juni, de Junts,  ha aprofitat els torns de paraula per esbossar les propostes del seu programa com la construcció de l’Escola Municipal d’Arts, el Parc de la Xemeneia de Can Barba o optimitzar la recollida selectiva “a més d’aconseguir l’enllaç amb la B-124 amb un traçat que no malmeti l’entorn”.


Marga Oncins ha explicat en la seva darrera intervenció que el PSC “fa setze anys que està governant sense oposició i ens hem convertit en una ciutat dormitori, totalment depenent de Sabadell” i va defensar la creació d’un punt lila permanent o reforçar l’odontologia pública.


La candidata d’ERC, Dolors Ruiz,ha assenyalat que el programa dels republicans “és el millor programa amb un equip superpreparat per tirar-lo endavant” i s'ha mostrat disposada a promoure una  república feminista, amb una transformació de la mobilitat, socioeconòmica. 


L’actual alcalde i candidat de Som de Castellar-PSC, Ignasi Giménez, ha demanat el vot per la seva formació “perquè som l’únic partit que tenim un model clar de municipi” amb una millora dels equipaments, sobretot focalitzats en la nova piscina descoberta, una transició energètica i una aposta per l’habitatge “com els habitatges que es construiran a la parcel·la de terreny de la Playtex”.

 

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris