A7R07224_1440x961
D'esquerra a dreta, la regidora de Diversitat Funcional, Anna Margalef, la portaveu d'Ecoembes a Catalunya, Irene Luna, la regidora adjunta de Transició Ecològica, Yolanda Rivera, i l'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, davant d'un dels contenidors grocs d'envasos Quim Pascual
04/05/2021 Actualitat
Reciclar al contenidor groc té recompensa

Ecoembes presenta un sistema que ofereix incentius pel reciclatge de llaunes i ampolles de plàstic de begudes

Jordi Rius

Ecoembes, juntament amb el consistori de Castellar, ha presentat la implantació de RECICLOS, el primer Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) que premia el compromís de la ciutadania amb el reciclatge i el medi ambient oferint-li incentius sostenibles i socials pel reciclatge de llaunes i ampolles de plàstic de begudes.


Aquest SDR incorpora la tecnologia mòbil als contenidors grocs ja instal·lats a la via pública i recompensa als ciutadans i ciutadanes per reciclar.


Per fer ús de RECICLOS, els veïns i les veïnes només han de registrar-se a la webapp (app.reciclos.com) i, a casa, escanejar el codi de barres de l’envàs que volen reciclar abans de llençar-lo al cubell. Un cop al carrer, quan vagin en un dels 90 contenidors  grocs que hi ha aCastellar  amb la seva bossa d’envasos, han de dipositar-la allà i escanejar el codi QR que hi ha al contenidor. En fer-ho, obtindran punts, denominats RECICLOS, que podran canviar per les diferents recompenses que tinguin disponibles, “que poden ser individuals o co·lectius”, assenyala la regidora adjunta de Transició Ecològica de Castellar, Yolanda Rivera, que confia que amb aquesta iniciativa “ajudem a millorar els índex de recollida selectiva”


En el cas de Castellar,  l’Ajuntament ha triat com a projecte col·lectiu la instal·lació de bucles magnètics. La regidora de DiversitatFuncional, Anna Margalef, ha apuntat que els bucles magnètics permetran als usuaris d’audiòfons “millorar la seva comunicació i eliminar el soroll de fons”. En realitat, es tracta d’una unitat fixa i una altra de mòbil que es pot anar movent per diferents equipaments.


El SDR RECICLOS va néixer a TheCircularLab, el centre d’innovació oberta d’Ecoembes. Després de la seva implantació en diversos municipis de Catalunya com a projecte pilot, RECICLOS ja està en 25 poblacions catalanes i Castellar és la primera població del Vallès Occidental on s’ha implantat. La representant d’Ecoembes a Catalunya, Irene Luna, ha explicat que RECICLOS ha fet augmentar un 21% la recollida d’ampolles de plàstic i un 8%% el de llaunes als llocs on està implantat el sistema. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris