Fotos estudiants_800x534
D'esquerra a dreta i de dalt a baix, Laia Segura, Pol Latorre, Berta Huguet i Júlia Ribes, alumnes que enguany han acabat 2n de Batxillerat i a la tardor comencen nous estudis. || C.DÍAZ
30/07/2020 Actualitat
Quin serà el nostre futur?

Quatre joves que han superat la selectivitat reflexionen sobre les perspectives que se’ls obren ara

Jordi Rius

Justament dimarts sabien que havien superat la selectivitat i ara estan a l’espera de saber si el dia 6 d’agost  ja tenen les places assignades i poden fer la matrícula per seguir estudiant. És el cas de Laia Segura i Pol Latorre –de l’Institut Puig de la Creu– i  Berta Huguet, de l’Institut Castellar. Júlia Ribes, també del Puig de la Creu,  ha fet la selectivitat però no la necessitava perquè no la demanaven al centre on ha aconseguit entrar, l’Escola Superior d’Art Dramàtic Eòlia. Tots quatre han estat convocats per L’ACTUAL per saber  cap a on dirigiran els seus estudis i com veuen el seu futur professional.


Les sensacions respecte a la selectivitat són prou positives. Així, la Laia creu que “ho he portat bastant bé, el confinament m’ha ajudat a organitzar-me i el fet d’estar a casa i tenir tant de temps m’ha ajudat a preparar-me per a la selectivitat”. El Pol és de la mateixa opinió, ja que considera que l’organització “ha estat clau per anar seguint una rutina per arribar a la darrera setmana i acabar fent un bon estudi”.  La Berta reconeix que està “contenta amb el suport que he tingut per part del centre a l’hora d’afrontar la selectivitat i sobretot de la família”. Tot i no necessitar-la, la Júlia va decidir fer la selectivitat “per si de cas, perquè mai se sap, tot i les estranyes circumstàncies per la Covid-19, ja m’havia fet a la idea”.


ELS ESTUDIS MÉS O MENYS CLARS
La Berta tenia molt clar que volia fer traducció i interpretació  a la UAB i que es vol especialitzar en cinc idiomes, mentre que la Júlia farà interpretació a l’Eòlia per després especialitzar-se en teatre musical. Després vol fer dramatúrgia  “però crec que haig de ser més gran per escriure i escriure bé”, argumenta. Tant la Berta com la Júlia volen fer màsters posteriorment.


El Pol no tenia les coses tan clares, que ha estat dubtant entre diferents opcions de carrera. “Al final he triat periodisme i de segona opció he posat comunicació interactiva, que és una carrera nova i que també seria una bona opció si hi entrés”, explica el Pol. La Laia sempre havia volgut fer un doble grau i “a principis d’aquest any em vaig decidir per administració i direcció d’empreses i dret, i si tot va bé ho faré a la Universitat de Barcelona”.


EL FUTUR PROFESSIONAL
El Pol es veu fent de periodista d’aquí uns anys i  ja que a la carrera de periodisme hi ha pràctiques “seria una situació idíl·lica que m’agafessin en el lloc on fes les pràctiques i tenir continuïtat”. La Laia també confia en les pràctiques “i espero que en alguna d’aquestes m’agafin i poder especialitzar-me en allò que m’agrada”.


La Júlia confia poder treballar en allò que estudiï: “Si m’agafen en alguna producció seria perfecte i també m’agradaria viure a Madrid perquè allà tot el moviment de teatre musical és molt important. També m’agradaria seguir estudiant”. La Berta també ho té clar: “D’aquí deu anys em veig exercint de traductora o intèrpret i potser estic treballant a l’estranger, a Alemanya o a Anglaterra”. De moment, els quatre joves han tancat una etapa educativa i afronten amb il·lusió els nous estudis. 

 

Podeu veure en el següent vídeo un resum de la conversa amb els quatre estudiants

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris