01   A7R03152_1440x961
Un jove castellarenc vota a les eleccions europees del 9 de juny de 2024 || Q.P.
10/06/2024 Actualitat
PSC, Junts, ERC i PP valoren els resultats de les europees a Castellar

Els socialistes han aconseguit al municipi el 30% dels vots seguits per Junts amb el 19,58% i la coalició ERC-Ara Repúbliques amb el 17,35%. A més distància, el PP ha estat quarta força política amnb el 10% dels vots

Les principals forces polítiques amb arrelament a Castellar (PSC, Junts, ERC i PP) han fet a Ràdio Castellar i L'ACTUAL una valoració sobre el resultat de les eleccions europees que han donat la victòria als socialistes (30%), per davant de Junts (19%), ERC (17%) i PP (10%).

 

 

Els socialistes celebren a la victòria a la seva seu del carrer Barcelona

Els socialistes celebren a la victòria a la seva seu del carrer Barcelona


Pepe Leiva (PSC)
“Estem molt contents pel resultat a Castellar. No només guanyem les europees, sinó que tanquem un cicle de resultats guanyant autonòmiques, municipals i generals. Podem dir que Castellar és un municipi socialista, tant en eleccions amb baixa com alta participació. S’està demostrant que a totes les conteses electorals el PSC està guanyant i ja no és un tema conjuntural sinó estructural. Això vol dir que s’estan fent les coses bé. Amb aquests resultats, en aquests moments creiem que qui ha de governar Catalunya han de ser els socialistes. A nivell estatal, el PSOE està aguantant la pressió i l’assetjament que està patint el president del govern. S’estan fent les coses bé i al final la gent confia en nosaltres”.

 

El grup de Junts la nit electoral de les eleccions europees a la seva seu de Sant Pere Ullastre

El grup de Junts la nit electoral de les eleccions europees a la seva seu de Sant Pere Ullastre


Joan Juni (Junts per Castellar)
“És bona senyal que hàgim estat el primer dels grups independentistes, senyal que hem fet bé la feina. El fet de no tenir com a candidat en Carles Puigdemont també s’ha notat. Tot i no tenir un candidat de la tirada de Carles Puigdemont, el resultat ha estat bo. Castellar ha crescut amb població i ha estat amb votant socialista mentre que la gent que votava més a CiU i que ens podia votar a nosaltres és gent gran que ja no hi és. També s’està votant molt  l’extrema dreta perquè el jovent no té clar el que va passar fa molts anys. És el cas de ‘Se acabó la fiesta’ que ha obtingut grans resultats gràcies a les xarxes socials. Els resultats de les eleccions europees no tenen res a veure amb el que pot passar a Catalunya. Va ser un error convocar les eleccions al Parlament un mes abans que les europees. S’hauria d’haver convocat el mateix dia i hi hauria hagut més participació. I també menys despesa. Li va passar factura a ERC convocar les eleccions catalanes. La gent també està cansada d’anar a votar tants cops”.

 

 

ERC va seguir la nit elecotoral de les europees al Celleret

ERC va seguir la nit electoral de les europees al Celleret


Dolors Ruiz (ERC)
“Som la tercera força al municipi, cosa que vol dir que continuem en tercer lloc tal i com va passar fa cinc anys. No ha canviat gaire el panorama municipal respecte a les eleccions europees del 2019 si ens referim a la primera, segona i tercera força. Sembla que la tònica de molts municipis a Catalunya, no tan sols a Castellar, és que es vota socialista. Se’ns va tenyir de vermell el mapa a les eleccions al Parlament. S’està produint una abstenció que abans estaven tirant cap a altres partits. Per tant, és una tendència. I aquesta no és tan preocupant com la que estem veient a Europa amb la pujada de la dreta i, especialment, la de la ultradreta. Tots, quan se’ns consulta, hauríem d’estar encantats que se’ns consulti. L’altra qüestió és que no se sentin representats per cap partit polític o fins i tot veiem el cas de ‘Se acabó la fiesta’ que, sense fer feina de cap partit polític ni presentar cap programa electoral amb cara i ulls, estigui tenint tants vots, fins i tot a Castellar”.

 


Alicia Garcia (PP)
“Ja ens tocavaa Castellar fer el sorpasso a VOX. De fet, teníem una tendència des de les municipals amb un resultat cada vegada millor. La jornada de votacions ha estat molt tranquil·la i la participació ha estat molt baixa. Hi ha una certa fatiga electoral  i més a Catalunya on fa un mes que vam votar. En el conjunt d’Espanya estem més a prop de canviar el govern d’Espanya. A Europa estem forts i podem defensar el que és la llibertat, la igualtat i la democràcia. L’aparició de ‘Se acabo la fiesta’ perjudica més a VOX i es pot dir que s’ha acabat la festa per a aquest partit”. 

 

 

Recupereu l'àudio de l'informatiu especial de les eleccions europees:

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris