IMG 20200304 104802_1440x961
Els treballadors municipals durant la protesta als Jardins del Palau Tolrà. || J.RIUS
04/03/2020 Actualitat
Protesta de la plantilla municipal

Volen que les possibles modificacions de llocs de treball s’acordin dins la negociació col·lectiva

Jordi Rius

Gairebé un centenar de treballadors i treballadores de l’Ajuntament van aprofitar l’estona d’esmorzar de dimecres per fer una protesta. Tot s’emmarca dins de la modificació de la relació de llocs de treball que volia fer l’equip de govern en diferents àrees del consistori, una proposta de quatre punts que es va presentar al darrer ple municipal i dels quals finalment només es va portar a aprovació un.


Durant l’acte de protesta, es va llegir un manifest del comitè unitari  on es manifestava que “prèviament no hi ha hagut la necessària  negociació col·lectiva” i que  “no estem d’acord en la presentació dels punts en qüestió per ser aprovats al Ple municipal”.


El president del Comitè Unitari, Raül Rosés, ha explicat que “el detonant de les protestes han estat els punts que es van presentar al ple per parlar de la modificació de plantilla o el pla d’ajust”. Una altra de les reivindicacions que fa temps que es porta a les taules de negociació és l’equiparació salarial amb d’altres municipis. En aquest sentit, Rosés ha apuntat que “no sabem la xifra exacta però tota la plantilla cobra un 30% menys respecte a treballadors d’ajuntament de característiques similars”. El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Joan Creus, ha explicat que “hi ha diferents línies de treball  vinculades a l’equiparació de salari a d’altres municipis, hi ha estudis que s’han fet, propostes de valoració de llocs treball, tot un seguit de diucmentació que es tractarà en normalitat en la negociació”.


Creus, afirma que en un context obert de negociació, “entenem qualsevol actuació que es consideri presentar”. Creus ha afegit que hi ha prevista ben aviat una reunió de la comissió mixta, “a proposta del comitè unitari”. El comitè d’empresa es dona un marge d’una setmana per veure com reacciona l’equip de govern a les seves demandes i, si cal, anuncia que emprendrà noves mobilitzacions a les pròximes setmanes.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris