WhatsApp Image 2022 11 17 at 13.37.00_1440x961
El regidor de Salut, Joan Creus, en el moment de rebre l'accèssit acompanyat de diferents autoritats
17/11/2022 Actualitat
El projecte comunitari de prescripció social rep un accèssit dels Premis de Qualitat de la RECS

Aquest guardó se suma al Premi CAMFiC-Albert Ramos per a projectes de Salut Comunitària que concedeix la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària i que el catàleg de prescripció social de la vila va guanyar l’any 2017

Jordi Rius

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha rebut aquest matí a Madrid l’accèssit pel seu projecte comunitari de prescripció social dins de la tercera edició dels Premis de Qualitat que atorga la Red Española de Ciudades Sostenibles (RECS), un guardó convocat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i el Ministeri de Sanitat amb l’objectiu de recopilar i difondre actuacions destacades desenvolupades per les entitats locals en l’àmbit de la salut.

 

Concretament, el consistori ha rebut la distinció per aquest projecte conjunt amb el Centre d’Atenció Primària (CAP) de l’Institut Català de la Salut dins de la categoria de desenvolupament d’acció comunitària com a mesura de protecció i promoció de la salut per a entitats locals de més de 20.000 habitants. El regidor de Salut, Joan Creus, després de rebre l'accèssit, ha explicat que suposa "un premi a la xarxa comunitària del municipi, a la gran feina que es fa a tots els professionals, i als usuaris i usuàries que en lloc d'utilitzar farmacs practiquen hàbits saludables". L'accèsit es va fer públic l'any passat, però per la propagació de la pandèmia s'ha haggut d'ajornar fins avui.

 

Aquest guardó se suma al Premi CAMFiC-Albert Ramos per a projectes de Salut Comunitària que concedeix la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària i que el catàleg de prescripció social de la vila va guanyar l’any 2017. En aquest sentit, Creus, ha apuntat que és "tot un orgull aquest reconeixement a nivell de tot l'Estat".

 

D'esquerra a dreta, Joan Elvira, Cap de Salut de l'Ajuntament,  Silvia Calzón, Secretaria d'Estar de Sanitat i Joan Creus, Regidor de Salut, després de rebre l'accèssit

D'esquerra a dreta, Joan Elvira, Cap de Salut de l'Ajuntament,  Silvia Calzón, Secretària d'Estar de Sanitat i Joan Creus, Regidor de Salut, després de rebre l'accèssit

 

L’objectiu del Catàleg de Prescripció social és la promoció dels hàbits saludables per prevenir malalties i millorar les condicions de vida de la ciutadania a partir no només de medicaments sinó també d’activitats de caire divers que s’inclouen en el catàleg, com ara caminades o tallers de macramé, creació artística, tertúlies o expressió corporal, entre d’altres. A Castellar funciona des del juny de 2016.

 

D’altra banda, la Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Castellar del Vallès, amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, organitzaran dijous 24 de novembre la II Jornada sobre la Prescripció Social a Castellar. La jornada, que tindrà diferents taules rodones per avaluar com està funcionant el programa, comptarà amb la presència de Carme Cabezas, Secretària de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Comparteix
M'agrada
Comentaris