FVtbun3X0AE3TAM_1440x961
L'incendi de Sentmenat va ser originat per l'encesa d'un petard. || ADF SENTMENAT
22/06/2022 Actualitat
Prohibits coets i fonts a Sant Feliu del Racó i les urbanitzacions

L'Ajuntament de Castellar ha pres aquesta decisió per la sequera persistent, les temperatures altes i l’alt risc d’incendi forestal

Redacció

Davant la proximitat de la revetlla de Sant Joan i pel fet que ens trobem en un context complicat per la sequera persistent, les temperatures altes i l’alt risc d’incendi forestal,  l’Ajuntament de Castellar del Vallès  ha informat que a Sant Feliu del Racó i a les urbanitzacions no està permès l’ús d’artefactes pirotècnics que per les seves característiques tinguin un lloc de caiguda indeterminat (coets, fonts, bateries, voladors, etc.).


Aquesta mesura també és d’aplicació a tots els espais del nucli urbà que es trobin a menys de 500 metres de la zona forestal o d’aglomeracions de persones. La mesura presa a Castellar també va amb consonància amb la presa per l’Ajuntament de Sentmenat que ha decidit suspendre la foguera de Sant Joan arran dels darrers incendis i no es podran llençar petards a la zona del pàrquing de Can Sorts.


El govern de la Generalitat ha decidit no imposar cap mesura restrictiva per l’ús de petards, encara que “és imprescindible un nou exercici de responsabilitat col·lectiva per minimitzar tots els riscos i conseqüències”, segons va anunciar dimarts la portaveu Patrícia Plaja. La millora de la situació meteorològica aquests darrers dies ha fet que el govern de la Generalitat “no contempli una prohibició generalitzada de l’ús de petards. Si és necessari, es prendran mesures quirúrgiques en funció de les necessitats de cada punt del territori”. Entre les recomanacions generals a l’hora d’encendre els petards, també es recomana als llocs on es facin revetlles recollir la roba estesa i els tendals, i tancar portes i finestres. També s’aconsella no encendre cap petard dins les cases ni llançar ni manipular petards des de balconades ni finestres.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris