IMG 5241_1440x961
Els joves participants a 'Canvi de marxa' van escoltar el testimoni de Xavi Romero que va patir un accident de moto. || J. RIUS
11/05/2022 Actualitat
Prendre consciència dels accidents de trànsit

L’Auditori acull l’activitat educativa ‘Canvi de marxa’ organitzada per la Fundació Mutual de Conductors i adreçada als joves

Jordi Rius

“La vida val la pena i heu de tenir en compte que el nostre cos és molt fràgil”, advertia dimecres Xavi Romero, que va tenir un accident de moto quan anava en moto i es va trencar tres vèrtebres amb la mala fortuna que van seccionar la seva medul·la espinal. Romero és un dels testimonis de l’activitat educativa Canvi de marxa, impulsada per la fundació privada Mutual de Conductors i adreçada als joves que estan fent batxillerat. Dimecres van assistir  els joves que estan fent primer de batxillerat a l’institut Puig de la Creu.


La proposta, que compta amb el suport del Servei Català de Trànsit i amb la col·laboració de l’Ajuntament, la Policia Local i els Bombers Voluntaris de Castellar, tenia per objectiu conscienciar els joves sobre les causes i les conseqüències dels accidents de trànsit, així com també fomentar conductes responsables i d’autoprotecció.


L’activitat comença amb la representació fictícia d’una conversa entre dues germanes, una de les quals presencia un accident de trànsit quan es dirigeix en cotxe cap a la discoteca i truca l’altra per explicar-li la situació. Durant el relat, s’intercalen vídeos informatius i també testimonis reals d’un policia local, un bomber, un membre del Sistema d’Emergències Mèdiques i els testimonis reals d’una persona que ha patit un sinistre - el cas de Xavi Romero- i d'un familiar d'una víctima. “La intervenció dels actors és l’única que és falsa, la intervenció dels professionals i els altres testimoni és totalment real”, advertia el responsable d’activitats de la Fundació Mutual de Conductors, Josep Maria Ambròs. El relat esfereïdor que van fer el policia local de Castellar, Antonio Garrido, i Cisco Altarriba, fins ara cap dels Bombers Voluntaris, sobre dos accidents a la C-1415a va aixecar els aplaudiments dels joves assistents.


Segons Ambrós, periòdicament es fan estudis que assenyalen “el 95% dels enquestats que han participat a l’activitat en surten molt impactats i el 65% ha manifestat que canviaran la seva conducta respecte al fet de conduir”.

Comparteix
M'agrada
Comentaris