sala puigverd_1440x961
Visita dels regidors de Diversitat, A.Margalef, Drets Socials i Serveis a les Persones, J.Creus, i Espai Públic, P.Leiva, a la Sala Puigverd, aquest divendres - A.P.
16/10/2020 Actualitat
Posada a punt de la Sala Puigverd

L’espai de neurorehabilitació pediàtrica condiciona els accessos i l’equipament per adaptar-se al protocol de prevenció de la COVID-19

Redacció

La Sala Puigverd, entitat sense afany de lucre que atén infants amb necessitats especials a nivell motriu d’origen neurològic, ha estrenat recentment la remodelació de l’espai municipal de què disposa de manera annexa al Complex Esportiu de Puigverd. L’Ajuntament hi ha dut a terme aquest estiu passat una inversió de 34.800 euros que ha permès, entre d’altres aspectes, impermeabilitzar la coberta, comptar amb un nou accés amb porta corredissa des del carrer i crear diferents espais especialitzats a l’interior del local.

 

Pel que fa a la coberta, de 250 metres quadrats, s’ha renovat per evitar les filtracions d’aigua que havien provocat la degradació del parquet i del sostre de formigó. Atenent a les noves necessitats generades per prevenir la COVID-19, s’ha substituït la porta d’alumini practicable per una porta corredissa automàtica, que es pot accionar amb comandament o amb teclat. Això facilita un accés còmode als usuaris, sense barreres arquitectòniques i sense necessitat que hagin de passar per l’interior de la instal·lació esportiva. “Aquest canvi de mirada de l’espai és molt positiu. L’accés des del carrer ens dona una llibertat molt gran. No s’han de passar tantes barreres arquitectòniques”, explica Marta Prat, fisioterapeuta i responsable de la Sala Puigverd.

 

A més, i atesa la degradació que patia el parquet, s’ha retirat l’existent i s’ha substituït per un paviment vinílic que imita la fusta. La Brigada Municipal també ha realitzat diverses actuacions de condicionament de l’espai: ha reparat el sostre de formigó, ha substituït totes les làmpades existents per llums amb sistema Led i ha instal·lat una aigüera, un espai de vestidor per als usuaris i un vestíbul de lames de fusta. Per finalitzar les actuacions s’ha pintat tota la sala, inclosa la rampa d’accés exterior.

 

Amb aquesta intervenció, l’entitat disposa de diferents espais sectoritzats adaptats a les necessitats dels usuaris i a la situació de pandèmia: un rebedor, un canviador, espais d’intercanvi de coneixements i d’habilitats i una cuina, entre d’altres. “El resultat és que tenim molts més espais que abans però en el mateix espai”, remarca Prat. La Sala Puigverd compta amb una trajectòria de 31 anys dedicats a la neurorehabilitació pediàtrica integral amb persones amb necessitats especials a nivell motriu d’origen neurològic. En l’actualitat l’entitat disposa de 50 usuaris.

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris