WhatsApp Image 2020 09 21 at 17.51.36_950x634
La regidora de Responsabilitat Social, Carolina Gómez, va rebre el guardó ahir en un acte al rectorat de la UAB
22/09/2020 Actualitat
El portal web municipal rep per setè any consecutiu el segell Infoparticipa

Es tracta d'una distinció que atorga la UAB als consistoris que destaquen per la qualitat i la transparència de la informació als seus portals municipals

Redacció

L’Ajuntament de Castellar del Vallès va recollir ahir el segell Infoparticipa, que atorga la  UAB als consistoris que destaquen per la qualitat i la transparència de la informació als seus portals web municipals. Per setena vegada consecutiva s'ha assolit el 100% de puntuació. El de Castellar és un dels 36 ajuntaments que ha obtingut la nota màxima, d’entre els 947 municipis catalans. El web de l’Ajuntament compleix els 48 d’indicadors de transparència avaluats pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), partint de la Llei de Transparència.

 

En aquesta onada d’avaluació als 947 ajuntaments de Catalunya, un centenar llarg de portals municipals han rebut el segell (que es pot obtenir encara que no es compleixin tots els indicadors, en funció del número d’habitants de cada població). Val a dir, però, que tan sols un 3,8% dels municipis han obtingut el segell complint el 100% d’indicadors.

 

Dins la franja de municipis de 20.000 a 50.000 habitants, Castellar és un dels 13 municipis catalans que ha assolit el compliment de tots els indicadors. I pel que fa al Vallès Occidental, l’únic municipi que l’ha assolit, a banda de Castellar del Vallès, és Terrassa.

 

Tots els indicadors del Mapa Infoparticip@ es poden consultar a l’apartat de Transparència de www.castellarvalles.cat i al portal de transparència transparencia.castellarvalles.cat, mentre que el percentatge de compliment d’aquests es pot comprovar al Mapa Infoparticipa desenvolupat per LPCCCP: http://mapainfoparticipa.com/index/mapa/. El portal de l'Ajuntament rep anualment més de 400.000 visites. Segons dades facilitades per Google Analytics, el número de visitants únics absoluts del portal supera els 18.000 mensuals.

 

La regidora de Responsabilitat Social, Carolina Gómez, va rebre el guardó en el marc d’un acte al rectorat de la UAB que va comptar amb la participació de l'alcalde de Castella i president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez. Giménez va intervenir en nom de les institucions premiades per afirmar que la transparència no és només una qüestió de gestió de recursos i de prioritats sinó també "d'actituds dels representants electes" de la ciutadania, tot encoratjant a convertir-la en un "element central" de la política municipal.

Comparteix
M'agrada
Comentaris