IMG 20230315 110725_1440x961
L'anunci de la intenció de fer una nova comissaria a la Playtex es va fer a la Junta Local de Seguretat ||Aj. Castellar
22/03/2023 Actualitat
La policia local tindrà nova comissaria que es planteja ubicar al solar de la Playtex

L'anunci es va fer en el marc de la Junta Local de Seguretat on també es va detallar que es convocaran aquest any sis places d'agent de policia local

L’Ajuntament de Castellar es planteja traslladar la comissaria de la Policia Local als terrenys de l’antiga fàbrica Playtex. Així ho va fer públic l’alcalde, Ignasi Giménez, en el marc de la Junta Local de Seguretat, un òrgan que aplega diferents cossos de seguretat i emergències i que es va trobar la setmana passada a les dependències de Ca l’Alberola.  La trobada es va produir la setmana passada i va servir per analitzar la situació del municipi en materia de seguretat ciutadana.


Segons un comunicat de l’Ajuntament, “la proposta de canvi d’ubicació de l’equipament, en l’actualitat a Cal Botafoc, en ple nucli antic, respon a la necessitat de millorar els estàndards de qualitat de les dependències per tal que estiguin en un lloc més visible i ben comunicat i  siguin més accessibles donada la proximitat amb la carretera B-124”.  El regidor de Seguretat Ciutadana, Pepe Leiva, detalla que “l’actual ubicació no és la més idònia sobretot de cara a la mobilitat”. “El nou equipament al solar de l’antiga fàbrica Playtex suposarà gaudir d’unes instal·lacions més modernes i molt més properes i còmodes per a la ciutadania en general”, argumenta Leiva.


En concret, amb la nova prefectura es pretén també d’unes instal·lacions més ben dimensionades, ja que es preveu que la plantilla de la Policia Local creixi en els propers anys. Precisament, a la Junta també es va explicar que properament es convocaran sis places d’agent (dues de nova creació, d’acord amb el que es va aprovar en el darrer Ple sobre l’ampliació de treballadors municipals, agents de policia local inclosos). Amb les dues noves incorporacions la plantilla de la Policia Local comptarà amb 38 efectius i “es treballa per poder superar la quarantena”, segons expliquen des de l’Ajuntament.


Dades policials
La Junta Local de Seguretat, també va fer un balanç de l’any policial. Segons es va apuntar, el municipi manté una activitat delictiva “molt baixa, que se situa als nivells registrats abans de l’inici de la pandèmia”. L’any passat es van instruir 836 diligències de seguretat ciutadana, de les quals un 64% van ser obertes per la Policia Local i un 36% pels Mossos d’Esquadra. Cal destacar que pràcticament una quarta part d’aquestes diligències es corresponen a delictes d’estafa. El nombre de robatoris es va mantenir en xifres molt similars respecte l’any anterior, a la franja del centenar.  “Estem en una situació tranquil·la a nivell delinqüencial”, opina Leiva qui també vol “posar en valor el comportament altament cívic de la nostra ciutadania complint les normes”.


En matèria de trànsit, es van dur a terme més de 1.300 denúncies, un 15% més respecte l’any anterior. Cal destacar que l’índex d’accidentalitat es troba per sota de la mitjana dels municipis de dimensions similars a Castellar, tot i que l’any passat es van haver de lamentar dues morts en accident de trànsit dins el terme municipal. 


També cal destacar l’increment del nombre de controls d’alcoholèmia i de drogues realitzats per la Policia Local. L’any 2022 se’n van fer 2.176, més del doble dels que es van fer l’any anterior. 


Finalment, la Policia Local també remarca la labor en matèria assistencial, amb prop de 900 serveis relacionats amb ajudes a la ciutadania, mediacions en conflictes veïnals, assessoraments o intervencions amb menors i serveis relacionats amb gent gran o teleassistència. Com apunta el regidor de Seguretat Ciutadana, “cada vegada va guanyant més pes la tasca assistencial de la policia local més que la intervenció en delictes”. 

 

Càmeres de vigilància al polígon i a la B-124

Un altre dels temes destacats que s’han tractat a la Junta Local de Seguretat va ser la posada en funcionament de les càmeres de videovigilància a l’entrada de Castellar del Vallès per la carretera de Sabadell B-124 i als accessos als polígons. La previsió és que es posin en funcionament durant la primera quinzena d’abril. En una següent fase s’instal·laran càmeres de videovigilància a les entrades del municipi des de la carretera de Sentmenat i de Terrassa i Sant Llorenç. 
Cal recordar a més que des de fa anys el sistema de videovigilància funciona en diversos punts del nucli urbà i als accessos a les urbanitzacions.
 

Comparteix
M'agrada
Comentaris