control policial_1440x961
Control policial a la carretera de Sabadell a l'alçada del Pla de la Bruguera
07/04/2021 Actualitat
La Policia Local ha aixecat 150 actes per incompliment de les restriccions

La majoria de les denúncies són per no respectar les restriccions de mobilitat. El Procicat tornarà a imposar el confinament comarcal a partir d'aquest divendres per l'increment de les hospitalitzacions

La Policia Local de Castellar del Vallès ha aixecat durant el primer trimestre d’aquest any 2021 un total de 149 actes per incompliment de les mesures decretades per fer front a la covid-19.


El 84,6% de les denúncies, 126, han estat per no respectar les restriccions de mobilitat, especialment pel que fa al confinament nocturn a partir de les 22 hores, mentre que la resta s’han interposat per no fer ús de la mascareta (14 denúncies, el 9,4%) i per incomplir les limitacions en el nombre de persones que es poden reunir (7 denúncies, el 4,7%). L’1,3% restant correspon a dues actes aixecades a bars del municipi que han infringit les restriccions perquè duien a terme la seva activitat fora de l’horari permès.


El tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Pepe Leiva, ha agraït en un comunicat el comportament de la majoria de la ciutadania, que “actua de manera responsable complint les normes establertes”, i ha insistit en la importància que així sigui, “per la salut individual i també per la de tota la població, ja que estem en un moment delicat”. En aquest sentit, Leiva ha apuntat que “és per això que és també molt important la tasca que fa la Policia Local a l’hora de treballar perquè el comportament d’uns pocs no tingui conseqüències per als altres”. 


Nou confinament comarcal
D’altra banda, l’augment de casos de la nova variant britànica i la creixent pressió hospitalària porten el govern de la Generalitat a limitar, novament, la mobilitat després de tres setmanes d’obertura a tot el territori català i que ha possibilitat fer vacances de Setmana Santa. El Procicat ha decidit recular i ja no permetrà que les bombolles de convivència puguin sortir de la comarca a partir d’aquest divendres. La mesura arriba tot just després que el secretari de Salut, Josep Maria Argimón, qualifiqués la pressió hospitalària d’insostenible si no s’aplicaven restriccions.  Les mesures adoptades avui  tenen vigència fins al dia 19 d'abril a mitjanit. No es podrà sortir fora tampoc de la comarca per anar a activitats culturals, turístiques ni de restauració. La xifra de pacients amb Covid ingressats a Catalunya és ara de 1.712, 458 dels quals són a les UCI, 13 més que dimarts. En el cas de l’hospital de referència de Castellar, el Taulí, també s’ha fet evident el creixement dels ingressos: hi ha en aquests moments 142 hospitalitzacions Covid, 29 de les quals a la UCI. El passat 29 de març el nombre d’hospitalitzats per la pandèmia al Taulí eren 124 (24 dels quals a la UCI i semicrítics). 

 

NOTÍCIA AMPLIADA: DIMECRES 17, 19:42 h
   

Comparteix
M'agrada
Comentaris