PORTAVEUS PAU FOTO_1440x961
Pau Castellví, en una imatge d'arxiu
09/06/2021 Actualitat
Pau Castellví: “Sempre que s’ha comptat amb els grups municipals s’ha fet bona feina”

En la ronda d’entrevistes per parlar sobre l’equador del mandat, avui, el portaveu de Junts per Castellar, Pau Castellví, valora els dos anys de política municipal

Cristina Domene

Quin balanç fas del govern ara que s’arriba a l’equador del mandat?

Estem contents de la feina feta en un període molt difícil on ha calgut fer mans i mànigues perquè ningú quedi exclòs de les polítiques del nostre Ajuntament. Però no n’hi prou amb una política de proximitat. És molt important que les coses funcionin i qüestions com, per exemple, la neteja han estat més importants que mai. L’Ajuntament s’ha hagut de posar les piles i nosaltres hem estat empenyent-los i acompanyant-los. En matèria de seguretat ciutadana hem viscut una crisi  per la gestió l’equip de govern, cosa que nosaltres ja vam denunciar des que vam entrar a l’Ajuntament, advertint dels riscos de no invertir prou en aquesta qüestió. 

 

Com valoreu des de Junts x Castellar la gestió de la pandèmia al municipi ara que es veu la llum al final del túnel?
Sempre que  s’ha comptat amb la resta de grups municipals i amb tots els col·lectius implicats s’ha fet bona feina. En general, s’ha fet una gestió des del consens, fet que nosaltres hem anat demanant de forma reiterada amb mocions i parlant amb l’equip de govern. En una primera instància es va fer a través de la taula de crisi i nosaltres vam incloure més d’una vintena de propostes algunes de les quals es van acceptar com l’ajut als comerços, l’increment de les ajudes a les entitats com Càritas o al lloguer social. Posteriorment, quan es va tornar a reactivar la taula també vam fer moltes propostes, algunes de les quals ja s’estan implementant. Estem satisfets que l’equip de govern, probablement en un fet sense precedents en els anys que fa que governa, s’hagi posicionat a favor d’aquest consens.

 

Què destaqueu del paquet d’inversions extraordinàries previstes aquest any de gairebé 8 milions per afrontar la crisi Covid-19?
Ha esta fruit d’una batalla lluitada. Recordo l’estiu passat quan el govern de l’estat havia decidit que tiraria endavant una proposta per treure diners dels romanents municipals per administrar-los ells. Nosaltres ens hi vam oposar fermament, amb una moció, i finalment, tal i com es va treballar al Congrés a través d’una proposta de Junts amb la qual vaig poder col·laborar,  es va aconseguir que fos  a la inversa: que fossin els propis ajuntaments qui gestionessin els seus romanents per partides adreçades a la pandèmia i les seves conseqüències. Però nosaltres seguirem sent el corcó constant de l’Ajuntament en matèria del manteniment i neteja de la via pública i seguretat ciutadana. 

 

Com afronta el vostre grup la segona meitat del mandat?

L’afrontem amb ganes. Tant el poble com el país estem vivint un moment excepcional per la pandèmia. A Catalunya, també per la repressió. Cal insistir que tenim  3.000 persones reprimides per haver participat d’alguna manera en tot el moviment d’alliberament nacional. I cal afrontar-ho amb molta responsabilitat, hem d’insistir que l’equip de govern es situï en el cantó correcte de la història, ja estem veient com la justícia europea està qualificant la repressió espanyola, i la qüestió és on es troba l’equip de govern. I sovint veiem vots en contra o abstencions sense cap comentari.

 

Podeu escoltar l’entrevista de manera íntegra en el següent podcast:

 

Àudio
Comparteix
M'agrada
Comentaris