Maria Escalfet, una de les dones amb un carrer a Castellar_617x412
Maria Escalfet, una de les dones amb un carrer a Castellar
09/03/2017 Actualitat
Passejant entre dones
Castellar només inclou sis noms de dones al seu carrerer. Article d'Antònia Pérez - Directora de l'Escola Municipal d'Adults
Antònia Pérez
Hem fet una ullada al nostre poble, hem passejat pels nostres carrers i hem constatat com el municipi ha fet honors a grans escriptors, a un seguit de metges, a tots els països de la Unió Europea, a les comunitats autònomes, a les flors, als artesans, a les comarques..., però s'ha oblidat, com és habitual, del 50% de la població.
Les dones no som importants, a excepció de santes i verges (tot un reguitzell). Tenim la sensació que no hem avançat, en aquest aspecte, al llarg dels segles; sembla que hem estat "creades" per definir-nos al voltant de les lectures que de nosaltres han fet els homes (dona, mare, filla, amant, verge, santa), però mai com aquell intel·lecte que ha fet moure els ciments de la societat, perquè quan ho hem fet ens han amagat, menystingut, apartat i silenciat sota el pes d'una societat masclista i paternalista.
Volem des d'aquestes línies reivindicar el nostre dret a ser visibles, al reconeixement i, pensem que una forma seria començar per recordar als nostres polítics que tenim pocs noms de carrers dedicats a dones, concretament 6 d'un total de 397 que hi ha a Castellar del Vallès.
A elles, a aquestes 6 heroïnes que han aconseguit arribar a l'Olimp dels carrers castellarencs, dediquem l'exposició de la dona d'enguany de l'Escola Municipal d'Adults. Hem d'aconseguir que alguns caps pensin en elles, ja no com a dones de, filles de, verges de, sinó com a transformadores de la societat. Dones fortes que han aportat altres visions a un món d'homes, concepte que, encara avui dia, genera certa dificultat.
Reclamem un món igualitari, un lloc on els nostres fills i les nostres filles tinguin els mateixos drets i els mateixos reconeixements, sense distincions per una minúcia tan antiga com si tenim o no penis.
Si us plau, evolucionem!!!!!
Comparteix
M'agrada
Comentaris