La dinamitzadora i directora de teatre social, Carme Vidal_617x412
La dinamitzadora i directora de teatre social, Carme Vidal - CEDIDA
28/01/2015 Actualitat
Pallapupas aterra a la vila per parlar del teatre social
Suport Castellar organitza una conferència demà les 18 hores a l'Auditori Municipal
Cristina Domene
Suport Castellar ha organitzat per demà, a les 18 hores, a l'Auditori Municipal, una xerrada titulada 'Pallapupes i el teatre social. Qui no està boig fa teatre'. S'emmarca dins del cicle de xerrades mensuals que organitza aquesta entitat, tot i que en aquesta ocasió, a més d'estar adreçada als membres de Suport i TEB Castellar, volen arribar a tota la població, perquè es conegui la tasca que desenvolupa Pallapupas, per això està oberta a tothom.

Miriam Camps i Carme Vilar, de Pallapupas, i familiars de persones amb malalties mentals, parlaran de la feina que realitza Pallapupas, del teatre social, una de les branques de l'entitat, i de les tres companyies de teatre que han format -Bruts, Vínculos i el grup d'infants i adolescents. "Volem compartir l'experiència dels grups de teatre, com funciona i què implica per als que hi participen", explica Carme Vila, dinamitzadora i directora de teatre social.

Aquests grups estan formats, majoritàriament, per cuidadors, és a dir, pares o mares de persones amb trastorns mentals que en un moment donat, davant de la malaltia dels fills, han d'ajustar-se a una nova vida i transformar-la. "El teatre els ajuda a compartir les experiències doloroses, dures... però des d'un espai de creació i lúdic. Són capaços de veure les coses negatives, però també les positives i així es treuen l'estrés de sobre i riuen. No oblidem que és un projecte de Pallapupas i Pallapupas és bàsicament això, riure!", explica Vilar.

Uns dels projectes de Pallapupas, en col·laboració amb AMMAME (Associació Amics del Malalt Mental de Santa Coloma de Gramenet) és la companyia de teatre Vínculos, que l'any 2010 va estrenar el segon espectacle també anomanet Vínculos. És una proposta on s'aplica la tècnica de Teatre Fòrum al final de la peça. "Aquesta tècnica convida al espectadors a participar activament, transformar l'espectacle i ficar-se en la pell dels personatges fent un assaig de la realitat".
Comparteix
M'agrada
Comentaris