Algunes xapes de solapa de la campanya
Algunes xapes de solapa de la campanya
26/06/2020 Actualitat
Les òptiques de Castellar distribuiran xapes de la campanya “Tengo baja visión”

El distintiu està pensat per a tota aquella persona que consideri important i necessari fer-se visible com a persona amb baixa visió, independentment del grau de visió útil que tingui o de la patologia originària

Redacció

L’Ajuntament , amb la col·laboració de Retina Catalunya, s’ha adherit a la campanya de sensibilització “Tengo Baja Visión”, una iniciativa impulsada per Begisare, una entitat d’Euskadi que dona suport a persones que pateixen retinosi.

Retina Catalunya ha fet arribar a l’Ajuntament unes xapes de solapa per distribuir al col·lectiu de persones amb baixa visió i/o ceguesa. El distintiu està pensat per a tota aquella persona que consideri important i necessari fer-se visible com a persona amb baixa visió, independentment del grau de visió útil que tingui o de la patologia originària.

Tots els veïns o veïnes que necessitin el distintiu de baixa visió, que és gratuït, poden anar a recollir-lo a les tres òptiques que hi ha a la vila (Optimón, Vista Òptica i Superòptics). Aquests establiments col·laboradors ofereixen a més tríptics informatius i una guia sobre com orientar i donar suport a les persones amb baixa visió.

Les persones amb baixa visió i/o amb ceguera estan patint dificultats afegides durant la crisi sanitària, ja que sovint els és més complicat mantenir el distanciament social o complir amb les normes d’aforament dels establiments i comerços.

La baixa visió és molt més freqüent que la ceguera, però també molt més desconeguda. Almenys un 2% de la població té baixa visió o és cega. Sovint aquestes persones es poden sentir incompreses i són mal interpretades pels veïns o veïnes, que poden pensar que es comporten de manera estranya.

Aquestes són les adreces de contacte de les tres òptiques que disposen de les xapes de la campanya i de material informatiu:

OPTIMÓN

Passeig, 36

Tel. 93 714 22 88

 

SUPERÒPTICS

Passeig, 29

Tel. 93 714 89 01

 

VISTA ÒPTICA

Av. Sant Esteve, 78

Tel. 93 714 75 80

Comparteix
M'agrada
Comentaris