Perspectiva 01_1440x961
Imatge virtual que recrea el futur espai de piscines d’estiu les quals es començaran a fer a partir del mes de juny. || Aj. Castellar
17/03/2023 Actualitat
La nova piscina comença a fer-se realitat

L’Ajuntament licita moviments de terres entre el parc de Colobrers i les pistes d’atletisme per fer un equipament que podria estar enllestit l'estiu de 2025

El que havia de ser el projecte estrella d’aquest mandat però que va esguerrar la irrupció de la pandèmia comença a caminar. Segons ha informat l’Ajuntament, “Castellar disposarà en un termini de dos anys d’una nova piscina municipal descoberta que estarà situada entre el parc de Colobrers i les pistes d’atletisme”. El consistori ha licitat recentment les obres de moviment de terres i explanació del solar, de 6.500 metres quadrats, on es construirà el nou equipament esportiu. “Aquest és, doncs, un primer pas per donar resposta a una vella demanda del municipi de disposar d’una piscina dimensionada a la població”, segons apunta l’Ajuntament en un comunicat.


La nova instal·lació tindrà una superfície de 1.500 metres quadrats de làmina d’aigua distribuïts en quatre vasos amb funcions diferenciades: un de lúdic, amb funcions de platja, un segon per nedar, un tercer com a espai de relaxament i, finalment, un quart per al públic infantil. Tots aquests espais d’aigua multiplicaran per sis la làmina d’aigua de l’actual piscina descoberta del Complex Esportiu de Puigverd. A més, triplicaran gairebé la superfície de les piscines que hi havia hagut històricament al carrer de Sant Feliu (on actualment hi ha l’escola El Sol i La Lluna).


L’equipament disposarà d’una superfície de gespa de 3.300 metres quadrats i de prop de 1.000 metres quadrats més de superfície pavimentada. L’edifici on hi haurà els vestidors, de 500 metres quadrats, disposarà també de servei de bar i cafeteria. La intenció és que l’equipament, de baix manteniment i alimentat amb energies renovables, pugui utilitzar-se més enllà del període estiuenc i es connecti a través d’un camí amb els vestidors de les pistes d’atletisme.


Circuit de cros
Segons les previsions, els treballs d’explanació del solar, valorats en 300.000 euros, estaran enllestits a la tardor i comportaran la reubicació del circuit de cros dins el mateix recinte de les pistes d’atletisme. Durant aquest mateix any està previst que l’Ajuntament pugui licitar i adjudicar també el projecte executiu de les obres, que es prolongaran durant tot el 2024 i part de l’any següent, de manera que l’equipament es pugui posar en marxa l’estiu del 2025. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris