IMG 20210108 130154_1440x961
Gemma Capel i Maribel González, les impulsores d'Olenos Castellar. || CEDIDA
13/01/2021 Actualitat
Neix un projecte per millorar la salut i el benestar personal

Les seves impulsores, Gemma Capel i Maribel González, ofereixen xerrades mensuals gratuïtes per la plataforma Zoom

Jordi Rius

Aquest és un projecte sorgit de l’actual crisi sanitària. Tant Gemma Capel com Maribel González van haver de deixar les seves respectives feines. Totes dues, però, ja s’estaven formant. La Maribel, que és grafòloga com a hobby i que ja havia fet alguns cursos a El Mirador, va aprofitar el confinament per estudiar, entre altres matèries,  artteràpia, va acabar grafoteràpia i els de grafologia llètrica i de gargots infantojuvenil. D’altra banda, la Gemma va començar a estudiar temes de teràpia i de reiki i després medicina tradicional xinesa.


Durant el confinament, el laboratori on treballava la Maribel va tancar i l’empresa on la Gemma treballava dins del departament de recursos humans va decidir traslladar-se a Alemanya. Al juny totes dues, que es coneixien de les classes de la Maribel a El Mirador, van decidir crear Olenos Castellar, un projecte que busca “donar informació sobre els diferents tipus de teràpies alternatives i complementàries, no substitutives de la medicina tradicional occidental”, constata González , “sobretot tenint en compte el potencial que tenen per ajudar a millorar la nostra salut i benestar personal”, afegeix Capel. 


I es van posar a dissenyar i a programar un seguit de presentacions a través de la plataforma Zoom “amb tot d’experts en les matèries que volem abordar, no les protagonitzem nosaltres”, recalca González. Les xerrades són totalment gratuïtes i són de periodicitat quinzenal. “No tenim cap guany muntant les xerrades, tot i que sí que organitzarem tallers d’artteràpia i grafoteràpia i un club de lectura terapèutica a un preu econòmic”, afegeix la Maribel. Totes dues persegueixen que “la nostra visió sigui una plataforma o canal reconegut en què es doni informació sobre les alternatives que tenim per millorar la nostra salut i benestar”.


Les dues constaten que el seu projecte pot donar pautes i material  d’ajuda a les persones “en un moment en què hi ha molta incertesa pel que passarà”, explica González.
De moment, han fet cinc xerrades –medicina xinesa i mindfulness, grafoteràpia, biodescodificació, les flors de Bach i l’escriptura– han tingut un bon seguiment i “estem molt contentes perquè tenim parròquia, i fins i tot alguns repeteixen”, assegura Capel.


Per poder participar en les xerrades, les persones interessades es poden adreçar als telèfons 661 75 99 85 i 647 89 75 76 o al correu electrònica olenoscastellar@gmail.com.  Les xerrades també s’aniran penjant al canal de Youtube d’Olenos Castellar.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris