fabrica_1440x961
Algunes activitats ja s’han encetat aquests dies a La Fàbrica, que està en fase de proves Quim Pascual
15/10/2021 Actualitat
Neix La Fàbrica, nou espai per als joves

L’Espai Tolrà acull aquest nou equipament per aglutinar activitats vinculades al jovent amb voluntat de cogestió

 

 

Cristina Domene

Un nou espai pensat per al jovent està començant a rodar a Castellar. La ubicació física no és nova –l’Espai Tolrà– però sí que ho és el concepte i la proposta: La Fàbrica. Es tracta d’un espai pensat per als joves i creat tenint en compte les necessitats que aquest col·lectiu ha expressat. El nom respon a dos vessants, al físic, ja que l’espai s’ubica a l’antiga fàbrica Tolrà, i al figuratiu, com a creació a través del talent. 


Castellar del Vallès ha estat prop de 10 anys sense espai físic juvenil de referència, tot i que hi havia altres emplaçaments del municipi que feien d’equipament juvenil dependent de l’activitat que s’hi realitzés. La Fàbrica es crea, precisament, per suplir aquest buit: “Faltava un espai de referència únic, físic, que aglutinés totes les activitats per al conjunt de la població juvenil, i gràcies al fet que vam tenir disposició econòmica per part de l’Ajuntament i de la Regidoria de Joventut, vam apostar per la creació d’aquest nou equipament, que es dirà La Fàbrica”, va detallar Dani Pérez, regidor de Cicles de Vida. La voluntat, doncs, és unificar en un mateix espai totes les propostes destinades al col·lectiu de gent jove, amb l’objectiu que els protagonistes siguin els joves, que cogestionin l’espai amb l’Ajuntament.


A La Fàbrica hi trobaran molts serveis, com el workshop per fer treballs en grup, l’aula d’estudi, wifi gratuït, el servei d’atenció juvenil o els projectes de participació Fòrum jove, Taulacció i Cogestió: “Aquí els orientaran sobre les necessitats i els dubtes que hi plantegin, ja sigui una problemàtica de caràcter emocional o inquietuds, com per exemple què estudiar o quines gestions fer per llogar o comprar un pis si volen independitzar-se”, va explicar el regidor. 


La Fàbrica també ofereix noves propostes: “Com a novetat, hem aconseguit tenir dos bucs d’assaig, equipats, insonoritzats i amb tot l’equipament necessari perquè qualsevol grup de música pugui anar a practicar i assajar”, o el servei Jove T’escoltem: “L’estem impulsant conjuntament des de la Regidoria d’Atenció Social per donar resposta a aquesta necessitat que sobretot s’ha detectat després del confinament, de tenir un espai de confidencialitat amb un professional que escolti el jove, on pugui explicar els seus neguits, dubtes i que rebi pautes i eines per poder fer front a les necessitats de caràcter emocional o social”, va manifestar Pérez.

 
Molts d’aquests serveis nous i els espais creats responen a les demandes del col·lectiu jove. Ells mateixos van manifestar que necessitaven un espai on poder anar a fer coses i compartir temps amb la gent de la seva edat. I així, escoltant els joves i treballant plegats, es va anar desenvolupant La Fàbrica, que ja funciona com a prova pilot, però que en breu obrirà definitivament amb una inauguració, dissabte 23 d’octubre. “Farem activitats a partir de les 16 hores i fins a la mitjanit per a majors de 12 anys, en dos ambients. Un ambient per muntar-la grossa, perquè ens vegin i ens coneguin. Tallarem el carrer Portugal i farem activitats per donar a conèixer les propostes que farem el trimestre que ve i a la tarda-nit hi haurà dos concerts de música, en col·laboració amb Vilabarrakes”.


L’equipament juvenil La Fàbrica és un lloc de trobada, de convivència entre l’aspecte lúdic i l’aspecte emocional: “Es faran moltes activitats però té el plus de qualitat perquè qualsevol jove pugui anar a La Fàbrica a resoldre qualsevol neguit”, va destacar el regidor de Cicles de Vida, Dani Pérez. 

 

La inauguració serà el 23 d’octubre

El pròxim dissabte, 23 d’octubre tindrà lloc la inauguració del nou espai, de 16 a 20 h, de l’equipament juvenil La Fàbrica, que oferirà diverses activitats, com el Drink and Draw, de 17 h  a 19 h, un espai per gaudir de l’art i la pintura mentre prens alguna cosa sol o amb el teu grup d’amics. Parkour, de 16 h a 20 h i  Tarda Retro Gamer especial Nintendo, de 16 h a 20 h, amb els videojocs més exclusius. Les tres propostes tenen aforament limitat. El segon ambient serà a l’Espai Firal i tindrà lloc a partir de les 20.30 hores i fins la mitjanit amb dos concerts, un a les 20.30 hores i l’altre a les 22.30 hores. En concret, actuaran la banda local Lòxias que, darrerament, està esdeveniment un dels grups emergents més potents del panorama local. A continuació serà el torn de Pony Pisador, grup que barreja música folk i tradicional amb força èxit i que va haver de suspendre la seva actuació la passada Festa Major per culpa de les pluges del divendres, 10 de setembre.


El servei de bar i barra anirà a càrrec de Vilabarrakes i també s’instal·larà una furgoteca a càrrec de Bakana. 


Totes les activitats són gratuïtes, però cal reservar entrada per als concerts a la web de l’auditori www.auditoricastellar.cat. També es farà repartiment de marxandatge de La Fàbrica durant totes les jornades fins a exhaurir existències. 
 

Comparteix
M'agrada
Comentaris