còpia 1_617x412
Un dels plafons de l'exposició sobre gènere de l'Institut Puig de la Creu
27/11/2020 Actualitat
Mostra sobre gènere a l'Institut Puig de la Creu

A través de 8 plafons, es pretén interpel·lar i fer reflexionar l'alumnat sobre difrents qüestions de gènere

Jordi Rius

L'Institut Puig de la Creu va inaugurar dimecres, coincidint amb el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, una exposició sobre qüestions de gènere. A través de vuit plafons, s'intenta que la mostra, que compta amb diversos QR per captar informació a través dels mòbils, interpel·li els alumnes, "que faci que es plantegin coses i els faci reflexionar", explica la professora Marga Oncins, que és qui va engegar la proposta de la mostra. Oncins va contactar amb el col·lectiu de Les Carnera,  que "tenen molta formació sobre qüestions de gènere i em vaig reunir amb alguna de les seves membres perquè m'ajudessin a fer una tria de temes". Amb els grups de 1r i 4t d'ESO i 2n de batxillerat s'ha muntat aquesta exposició que es pot veure en un replà de l'escala de l'institut. La mostra consta de vuit plafons de 60 x100 centímetres on es constata les diferents formes de masclisme en l'actualitat. Un dels plafons s'ha dedicat a la discriminació i atacs que reben les persones transsexuals i un altre és l'iceberg dels micromasclismes "amb tot el que és visible i no visible i el que és evident i el que no".

Un altre dels plafons pretén fer reflexionar sobre la pressió estètica "que rebem les dones del nostre cos". La mostra també inclou referències al sexpreading o la difusió de fotos amb contingut sexual d’una altra persona sense el seu consentiment o al control de la parella. Un dels plafons també busca la participació de l'alumnat perquè hi puguin dir la seva a través de notes adhesives.

Oncins ha recalcat que l'exposició té un llarg recorregut i estarà exposada durant molt de temps. La mostra també ha comptat amb l'assessorament de Candela, una entitat experta en qüestions de gènere que aposta per a desenvolupar accions educatives diverses des d’una perspectiva feminista.

Comparteix
M'agrada
Comentaris