infants FOTO_1440x961
Alumnes de l’escola Joan Blanquer ballant al pati la cançó ‘Drets dels Infants’ / Carles Díaz
18/11/2022 Actualitat
‘Mitja volta i diga-ho fort: Els drets dels infants!’

Els alumnes de l’escola Joan Blanquer han llegit un manifest pel DUDI i han ballat plegats la cançó del grup Xiula

Cristina Domene

L’Escola Joan Blanquer s’ha sumat a la iniciativa de la Commemoració del Dia Universal dels Drets dels Infants, que se celebra cada any el 20 de novembre. 

 

Els i les alumnes de 6è han llegit avui a l’hora d’esbarjo, el manifest del DUDI que han elaborat a partir d’una auca dels drets i deures dels infants. La professora i tutora de 6è, Dolors Marín, detalla com va sorgir la idea de treballar els drets dels infants. “Vam començar a treballar a finals de setembre com a projecte d’aula i els alumnes van veure unes imatges que els va impactar, de nens i nenes en situacions actuals que passen arreu del món. Es van preguntar com és que ells tenen una vida tan fàcil, senzilla i feliç i hi ha nens que pateixen tant”. El Dídac, alumne de 6è, explica que a classe s’han repartit la feina entre grups: “Uns han treballat els drets dels infants, altres els deures... Per exemple, hem buscat informació del dret de l’educació i el deure d’anar a l’escola”. El seu company Pau afegeix el dret a la llar “i el deure de mantenir-la”.

 

La tutora assegura que els alumnes han treballat molt motivats aquesta temàtica, que els toca de prop. “Els ha remogut en l’àmbit emocional. Veure nens de la seva edat, alguns guerrillers, patint gana o casant-se. S’han engrescat molt, sobretot quan han conegut la vida d’activistes joves. Hem vist els seus discursos i ho hem llitat tot amb diferents assignatures, com llegua o socials”.

 

Després de llegir el manifest davant de tots els alumnes i professores de l’escola, els alumnes de 6è han ensenyat la coreografia de la cançó “Els drets dels infants”, que han ballat tots plegats en rotllanes al pati. A més, aquest tema del grup Xiula ha estat la cançó d’entrada a l’escola a les 9 hores i a les 15 hores. “La lletra de la cançó l’hem treballat a les tutories i per això hem pogut mostrar una minicoreografía”. Ha conclòs la Júlia, també alumna de 6è.

Comparteix
M'agrada
Comentaris