A7R08028_1440x961
Mireia Grossmann durant el taller sobre sòl pelvià celebrat dijous passat a l'Auditori Quim Pascual
15/10/2021 Actualitat
Mireia Grossmann: "Al sòl pelvià se l'ha d'entendre per poder-lo respectar"

La fisioterapeuta especialista en sòl pelvià i fisiosexòloga va oferir el taller 'El sòl pelvià i el món sexual' a l'Auditori d'El Mirador amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental

Rocío Gómez

"El sòl pelvià, el món entre les cames, és encara un gran desconegut per les dones, però també pels homes". Són paraules de la fisioterapeuta especialista en sòl pelvià, fisiosexòloga, directora de l'Espai de salut Alè i autora del llibre El sòl pelvià al descobert, Mireia Grossmann, que va oferir dijous passat una conferència-taller a l'Auditori Miquel Pont d'El Mirador.

 

La sessió, organitzada per la regidoria de Feminisme, s'emmarcava en la programació d'actes amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental. No era la primera vegada que Grossmann - referent sobre el sòl pelvià a les xarxes socials - visitava Castellar del Vallès, i en aquesta ocasió es van exhaurir les entrades per participar al taller teòrico-pràctic. Sota el títol El sòl pelvià i el món sexual,  durant la conferència l'especialista va explicar la relació d'aquesta musculatura amb la resta del cos, i també va concretar alguns exercicis per entrenar la zona, en funció de l'objectiu. "Moltes vegades tenim la idea que els problemes sexuals estan relacionats amb la ment, però hem de recordar que el sexe es fa amb el cos. En aquest sentit, des de la fisioteràpia es pot ajudar molt. Si un dia el sòl pelvià 's'espanta' i queda contret, algú li ha de dir que tot està bé i ha passat el problema. El sòl pelvià és un teixit que té molta memòria. Un mal pas, una infecció d'orina, poden deixar els teixits 'esverats' i si no es tranquil·litzen, fan mal", va explicar Grossmann en una entrevista al magazín La Redacció, de Ràdio Castellar. "Una valoració del sòl pelvià, des del punt de vista de la fisioteràpia, és un regal que ens hauríem de fer les dones, en qualsevol moment de la nostra vida. Si esperem a tenir problemes, aleshores  anem a apagar focs. La prevenció és important sempre, però sobretot després de cada part", va afegir. Grossmann també va recomanar que les dones, a partir de la menopausa, "es posin al dia amb el sòl pelvià, perquè és un col·lectiu que pateix molt quan desapareixen els estrògens".

 

La ponent va remarcar que el sòl pelvià és el responsable no només de la contenció urinària sinó del bon funcionament de la bufeta, la vagina, la matriu i el recte. "No era conscient que no en sabia res. No era conscient de la magnitud del silenci. El coneixement ens permet escollir i saber per on hem d'anar, i en el cas del sòl pelvià, l'autoconeixement és un tresor", va dir. "El sòl pelvià no només té a veure amb el món sexual, sinó també per exemple amb caminar bé o amb el mal d'esquena, lumbar. Al sòl pelvià se l'ha d'entendre per poder-lo respectar", va apuntar.

Comparteix
M'agrada
Comentaris