2a52a32d 54c5 45b2 8d4e 0eea4fa30d71_1440x961
Mapa de proposta de la Generalitat de desescalada de regions sanitàries a partir de l'1 de juny
29/05/2020 Actualitat
El ministeri de Sanitat dona llum verda a la unificació d'àrees sanitàries Nord, Sud i Barcelona

La proposta, que inclou Castellar del Vallès, es farà efectiva a partir del dilluns, 1 de juny, encara en fase 1

El ministeri de Sanitat ha donat llum verda a la petició de la Generalitat d’unificar Barcelona i la seva àrea metropolitana en una sola regió sanitària. La proposta es farà efectiva aquest dilluns, 1 de juny, encara en fase 1 de desescalada. El departament de Salut havia demanat dilluns passat que les tres regions sanitàries de la ciutat de Barcelona, Metropolitana Sud i Metropolitana Nord esdevinguessin una sola regió, en considerar que tenen una evolució epidemiològica semblant.

Per tant, com que seran una única regió, a partir de dilluns es permetrà la mobilitat entre tots els municipis de les regions sanitàries de Barcelona ciutat i les àrees metropolitanes sud i nord; una circumstància que també servirà per esponjar l’alta densitat de Barcelona.

Per prendre aquesta decisió s’ha tingut en compte en part un informe elaborat per ISGLOBAL en el qual s’indica que els desplaçaments més llargs entre la regió han de tenir caràcter prioritari per tal d’accedir a la feina, als serveis i, especialment, als espais naturals que no es trobin en l’àmbit local i que s’ha de prioritzar l’activitat a l’aire lliure. Tot i això, recorda que les persones han de continuar movent-se, sempre que sigui possible, en l’àrea més local per a aquelles activitats quotidianes i serveis de proximitat. També es proposa fer una gestió adequada dels sistemes i infraestructures de transport per garantir una mobilitat segura amb una disminució del risc de transmissió i una estratègia de comunicació coherent sobre les recomanacions per evitar el contagi. La mesura també va ser una petició dels alcaldes i alcaldesses del PSC d'aquestes regions, entre els quals hi havia Ignasi Giménez.

Comparteix
M'agrada
Comentaris