IMG 20210513 183050723_1440x961
Dues donants de sang a l'institut Castellar
17/05/2021 Actualitat
Mig centenar de donants de sang en una tarda

La jornada que van organitzar alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Castellar, en el marc del servei comunitari, va resultar un èxit

Cristina Domene

La jornada de donació de sang titulada ‘La teva sang segueix sent important’ que va organitzar l’institut Castellar en el marc del projecte del servei comunitari de la classe de 4t d’ESO F va resultar una èxit.

 

La tarda de dijous una unitat del Banc de Sang i Teixits es va instal·lar al gimnàs de l’institut, per on van passar 51 donants, quatre dels quals finalment no van poder fer-se l’extracció per diferents motius. “La jornada va anar prou bé. Els donants van venir molt repartits durant la tarda gràcies a la reserva prèvia d’hores. De les sis lliteres que hi havia instal·lades, quatre o cinc estaven sempre ocupades. A més, pares i mares van respondre a la crida que van fer i van venir”, explica la tutora del grup i responsable d’aquest servei comunitari, Concepció Sagués

 

La proposta de donació va ser el colofó al projecte que han desenvolupat en els darrers mesos els alumnes de 4t F. L’objectiu d’aquest servei comunitari – acció educativa obligatòria en el currículum - ha estat conèixer el Banc de Sang i Teixits, empresa pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que té com a missió garantir l’abastament i el bon ús de sang i teixits a Catalunya. “Crec que després de treballar-hi, els alumnes s’han sensibilitzat. Estic molt contenta amb ells, perquè a més, dijous a la tarda van participar amb diferents tasques, es van comprometre a venir i van complir”, assegura la tutora.

 

Tot i que els alumnes que han fet el servei comunitari no podien donar sang, per ser menors de 18 anys, durant les hores de donació es van repartir en grups, per fer diferents tasques. “Un grup els rebia i els donaven un informe i els acompanyaven al gimnàs. Uns altres s’encarregaven del refrigeri per als donants i en aquest moment d’espera post donació, uns altres els hi feien una enquesta, per saber si era la primera vegada i perquè eren donants, entre altres qüestions”. Ara els toca fer buidatge de les dades recopilades i fer una memòria final d’aquest projecte. De ben segur que tots els alumnes aprovaran el servei comunitari, i amb nota.

Comparteix
M'agrada
Comentaris