WhatsApp Image 2022 06 23 at 10.38.34_800x534
Joves pintant el mural, amb l'ajuda de l'espai Nadryv, a la plaça Francesc Macià / C. Domene
23/06/2022 Actualitat
Més seguretat a l’espai públic

El Consell d’Infants i el Consell d’Adolescents tanquen el curs pintant un mural a la plaça Francesc Macià

Cristina Domene

El Consell d’Infants i el Consell d’Adolescents van tancar ahir el curs 2021/2022 presentant les propostes que han treballat durant aquest any. Representants d’ambdós òrgans de participació es van reunir a la Sala d’Actes d’El Mirador amb l’alcalde, Ignasi Giménez, i el regidor de Cicles de Vida, Dani Pérez i van poder presentar el tema de “la inseguretat a l’espai públic”. “La idea és visibilitzar la percepció d’inseguretat que tenen les adolescents a diferents punts de Castellar, com al parc de Canyelles o l’Skate Parc”, va explicar el dinamitzador del Consell d’Adolescents, Oriol Serra.

 

Precisament al voltant d’aquest tema va anar l’activitat que es va fer posteriorment de geocaching, titulat CastellArt. L’activitat va consistir a trobar obres d’art per Castellar que s’han creat en col·laboració amb el col·lectiu d’artistes Nadryv. “El grup d’adolescents i infants van fer un geocaching per tots aquests espais públics detectats com a insegurs i havien de buscar obres d’art que s’han fet durant el curs per poder exemplificar les problemàtiques”. La tercera part de la cloenda va consistir a pintar un mural col·laboratiu a la plaça Francesc Macià, juntament amb el col·lectiu d’artistes Nadryv, que també han estat les encarregades de crear les obres d’art que es van haver de buscar per les places. En aquest mural s’han volgut sintetitzar totes les idees que han treballat durant el curs: “Els adolescents ens vam demanar participar en el geocaching, fent unes obres, i a banda, un mural. En el mural es poden veure uns personatges en un ambient fosc, que porten unes llanternes, i a la part il·luminada per aquesta llum, es troben elements positius”, va detallar l’artista Viena Boeda.

 

Jaume Jiménez és alumne de l’escola Bonavista i membre del Consell d’Infants. Ell va convidar al seu germà i amics a pintar el mural col·laboratiu: “Hem fet un mural per representar les pors que tenim a Castellar, com la foscor que hi ha en algunes parts i volem deixar constància que necessitem il·luminació”.

 

El Consell d’Adolescents ha comptat amb una dotzena de membres que han participat regularment durant el curs i el d’Infants, d’una trentena.

Comparteix
M'agrada
Comentaris