A7R04481 1_1440x961
Mariana Morán, cuinera i professora d’educació física  Quim Pascual
19/11/2021 Actualitat
Mariana Morán: "La cuina, com l’esport, m’aporta molta tranquil·litat"

No se li resisteixen ni el dolç ni el salat. El confinament li va donar l’empenta per dedicar-se a la seva passió: la cuina. A més de les comandes a domicili, @marianabakery2021 obrirà l’any que ve un espai culinari al c. Doctor Pujol, 9.

Rocío Gómez

· Sempre has estat entre fogons?
Sí, és una tradició familiar. La meva àvia cuinava moltíssim, i amb la meva tieta tenien un càtering. La meva tieta s’encarregava de la part dolça i la meva àvia, de la part salada. Han passat molts anys, però és un record que m’ha quedat. Tota la vida he fet pastissos. Però quan vaig venir a Catalunya, ara fa disset anys, la meva tieta i la meva àvia es van quedar a l’Uruguai, i aleshores vaig assumir el paper de fer els pastissos per a tota la família.

 

· És un bon títol: ‘pastissera oficial de la família!’ 
Però no sempre ha estat així! Soc llicenciada en educació física i d’això visc, però m’agrada molt cuinar. Dono classes particulars a domicili i ho compagino amb la pastisseria. Mariana Bakery m’ho vaig plantejar com una sortida quan va acabar el confinament. Vaig començar a desenvolupar la idea de posar en marxa el projecte, i crec que el tenim força encaminat, tot i que anem a poc a poc.

 

· Ets autodidacta quant a la cuina?
Al principi sí. Tinc moltes receptes de la família, de l’Uruguai i l’Argentina. A més, allà hi ha molta tradició de fer receptes d’origen italià i de cuina francesa. Són receptes que s’han quedat a casa. Ara estic fent un curs amb Ester Roelas, que és una pastry chef molt bona de Barcelona, i també altres cursos més específics per aprendre noves tècniques. Estic aprenent moltíssim! 

 

·Teniu algun llibre de les receptes familiars?
Bona pensada! No el tenim, però estaria molt bé fer-ne un. Sempre li deia a la mare que havia d’escriure les receptes que feia perquè no es perdessin. En un viatge a París li vaig comprar un llibre en blanc perquè l’escrivís. Espero que ho faci perquè seria un gran tresor. De moment, estic fent el meu receptari. Però és per a mi, no per publicar-lo. De vegades trobes receptes a internet que són un nyap. En pastisseria s’ha de ser molt curós amb els ingredients i les quantitats. S’ha de ser molt precís.  

 

· Com arribes a parar a Castellar des de l’Uruguai?
Vaig venir a Barcelona per acabar d’estudiar la llicenciatura d’educació física. Després vam viure una temporada a Torre Baró, vam trobar una casa a Ripollet i fa vuit anys que vam comprar una casa a Castellar. Al meu marit li agradava moltíssim la vila, i a mi també, sobretot pel seu entorn natural. Surto molt a córrer al puig de la Creu, la Mola o el Pic del Vent. En conec tots els racons. La cuina, com l’esport, m’aporta molta tranquil·litat.


· Quina ha estat la rebuda per part del públic de Mariana Bakery?
Molt bona, la veritat. Des que vaig començar, em vaig proposar que a Facebook i a Instagram penjaria una foto al dia dels pastissos o cuinant, per exemple. Aquesta constància m’ha ajudat a crear una audiència, a donar-me a conèixer, a fer xarxa.

 

· Qui et va donar l’empenta per tirar endavant el projecte?
Sense cap mena de dubte, la mare. És la persona que està al meu costat i em dona tot el suport que necessito, com també ho fa la meva parella i les meves filles, que són les primeres que ho tasten tot. La meva família ha entès que és la meva passió.

 

· Fas dolços, però també salat.
M’agrada molt fer pastissos però també fer coses salades. A casa meva es feien moltes empanades i quiches, de tota mena. De verdures, de carn, de tonyina... de bledes i espinacs, blat de moro i beixamel, espàrrecs, ceba i tomàquet cherry, tot el que t’imaginis hi cap! Això sí, intento fer-ho amb productes de proximitat i de temporada. 

 

· I el pastís que més et demanen?
El carrot cake, que em surt boníssim. El chajá cake, típic de l’Uruguai, amb  nata, merenga i dolç de llet, també me’l demanen molt. Ara estic preparant els troncs de Nadal, que estan folrats de xocolata.


  
· Ara fas comandes puntuals però tens previst obrir un local, oi?
Estem reformant un local al carrer Doctor Pujol, 9. Serà un obrador, farem elaboracions dolces i salades, i fins i tot ens hem plantejat posar una petita barra i unes taules. Em fa moltíssima il·lusió i hi estem treballant de valent, tot i que encara no sabem quan podrem obrir. Ens agradaria tenir-ho tot preparat per al mes de març. 

 

11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?
Tenacitat


Un defecte que no pots dominar?
Molt sensible

 
Una persona que admires?

La meva mare Ana María


El teu cuiner preferit?
Antonio Bachour 


Un plat?
Nyoquis amb bolonyesa


Una pel·lícula?
‘Ratatouille’


Un grup de música?
UB40


Una ciutat?
Barcelona


Un viatge per fer?
Nova York 

 


Un racó de Castellar?
El puig de la Creu


Un desig?
Ser feliç

Comparteix
M'agrada
Comentaris