IMG 20210222 111739_1440x961
Llibreria Centraleta - L'ACTUAL
23/02/2021 Actualitat
Els llibreters, al costat d'altres comerços que "haurien de poder obrir dissabtes"

Des de fa dues setmanes, les llibreries són considerades equipaments culturals essencials i poden obir en cap de setmana

Les llibreries són, des de fa dos caps de setmana, equipaments culturals essencials, a ulls del Procicat. Així va quedar reflectit en una de les darreres actualitzacions de les restriccions per frenar el contagi de la Covid, que els permet obrir en caps de setmana. A Castellar, l'Espai Lector Nobel, la Centraleta i el Vallès celebren el reconeixement que els permet vendre llibres un dia més a la setmana, encara que se solidaritzen amb altres comerços que no poden obrir en dissabte i diumenge. 

"L'ambient era el mateix que el dels dissabtes previs al confinament, amb gent al carrer. Però no m'agrada veure que tot el comerç està tancat. Els dissabtes són dies que la gent compra i els establiments poden vendre. Això encara els punxa una mica més", expressa Ricard Canturri de l'Espai Lector Nobel, al carrer de Sala Boadella, 10. "Sí, som un bé essencial, però m'agradaria que tothom pogués obrir", es reafirma. Ha estat el segon cap de setmana que ha pogut obrir en cap de setmana, des que van entrar en vigor les actualitzacions del Procicat. 

Carme Mas, de la papereria llibreria Vallès, s'expressa en el mateix sentit: "Per una persona un llibre serà molt important, per una altra, no". A més, no veu, en el petit comerç de proximitat, diferències entre els dissabtes i qualsevol altre dia de la setmana: "Deixes entrar el mínim de persones, que no es barregin famílies... És el mateix", argumenta. L'establiment, situat al carrer de Cerdanyola, 3, no ha hagut de tancar cap dissabte, ja que no només és llibreria, sinó també papereria i impremta. 

Al carrer Major, 29, la Centraleta va obrir aquest cap de setmana per primera vegada en un mes i mig. L'anterior, tal com explica el llibreter Carlos Higueras, no van poder. Tot i estar content per l'afluència, per l'ambient semblant a l'època pre-Covid, també li sap greu pels comerços veïns: "Les llibreries som els que hem d'estar més contents, perquè se'ns ha diferenciat, però també vull defensar que hi ha altres comerços que venen béns essencials i que es mereixerien obrir"

Higueras ha notat que, en la mateixa línia que els darrers mesos de pandèmia, continua l'aposta dels castellarencs per les compres de proximitat. "S'ha mantingut la tònica. La gent està descobrint el comerç local"

Comparteix
M'agrada
Comentaris