08 amin_1440x961
17/05/2022 Actualitat
El llibre que va canviar la vida de l’Amin Sheikh

L’escriptor de Bombai va presentar la seva biografia a la Biblioteca Municipal Antoni Tort

Rocío Gómez

Un llibre et pot canviar la vida. I en el cas d’Amin Sheikh, n’ha canviat la seva i la de molts infants dels carrers de Bombai. Dilluns passat, l’autor - nascut a Bombai el 1980 - va visitar la Biblioteca Municipal Antoni Tort per presentar la seva biografia Bombai, Mumbai. La vida és la vida, soc gràcies a tu. És un llibre en què explica totes les seves vivències, plenes de duresa però també d’esforç i esperança. Sheikh ha venut gairebé 26.000 exemplars del llibre. Amb els diners que va recaptar va crear el 2016 la cafeteria Bombay to Barcelona Library Café. És un espai segur per als infants que viuen als carrers de Bombai, on hi troben llibres però també menjar i refugi. Amb aquest projecte, l’Amin dona suport a una quarantena d’infants, que amb aquesta iniciativa han pogut viatjar a Europa i estudiar, trobar un futur i una finestra plena d’opcions per continuar creixent. Durant la presentació Sheikh va relatar amb orgull com una de les nenes de la cafeteria és ara una dissenyadora de renom, que fins i tot crea vestits per a Buckingham Palace.


D’altra banda, l’autor va anunciar que ara que la cafeteria-llibreria  s’ha consolidat, el següent projecte que vol culminar és la construcció d’habitatges per aixoplugar aquests infants. Perquè Sheikh sap què és viure a peu de carrer. Amb cinc anys es va escapar de casa, tot fugint dels maltractaments del seu padrastre, i va acabar pidolant al carrer, sobrevivint netejant sabates o arreplegant qualsevol engruna de menjar de la brossa.


L’Amin va explicar que era un infant sense nom, acostumat a sentir-se insignificant, sense cap tipus d’aspiració ni esperança. Afortunadament, va conèixer persones que li van donar un cop demà, com l’artista Eustace  Fernandes. Va començar a treballar per a ell com a xofer, però a poc a poc la relació es va enfortir, i com a regal de Nadal l’Eustace el va portar a conèixer Barcelona. Amb Catalunya va establir forts lligams, va descobrir una nova realitat , “l’amor d’una família”, va dir. L’experiència li va donar l’empenta per viatjar arreu del món i també per escriure la seva biografia per tal de posar en marxa la cafeteria Bombay to Barcelona Library Café, i teixir una xarxa de suport pels nens i nenes que malviuen als carrers de l´Índia. Sheikh ha esdevingut un activista que combat  l’exclusió social d’aquests infants i vol oferir-los una vida feliç i digna, lluny d’un sistema de castes que margina injustament alguns col·lectius. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris