Resiolimpiades 1_617x412
Aquest diumenge, les Resiolimpíades van omplir el Pavelló Puigverd - C.Díaz
07/10/2019 Actualitat
Les Resiolimpíades, una jornada per atletes en què no importa l'edat

Cinc residències van participar a la sisena edició de la cita, que converteix la gent gran en protagonistes

G.Plans

No hi ha edat per ser atleta. Així va quedar més que demostrat aquest diumenge al Pavelló Puigverd amb les diferents proves funcionals de les Resiolimpíades, que van realitzar cinc centres de gent gran de Castellar: la Fundació Obra Social Benèfica, Les Orquídies, la Falgàs, la de Can Font i la Nord Egara. Van participar-hi més d’un centenar de residents, una xifra rècord.

 

Contribuir a l’envelliment actiu i treballar en equip, a més de celebrar una jornada especial per als atletes, són els principals objectius de les Resiolimpíades, per sobre del seu lleuger caràcter competitiu. Tot i això, dues residències, empatades de manera inèdita al final de les proves, van poder celebrar la primera posició: la Fundació Obra Benèfica i les Orquídies.

 

 

Les cinc proves, realitzades simultàniament, van consistir en relleus de pilota, tir de bitlles, audició de música, psicomotricitat amb taps de colors i tir a la diana. “Tots els avis i àvies que hi participen se senten acompanyats, tenen la possibilitat de trobar-se amb altres companys de residències i, tots ells, tenen una gran jornada per compartir, en què se senten estimats”, valorava Joan Creus, coordinador de l'Àrea de Drets Socials i Serveis a les Persones.

 

“Com que ja és el sisè any que les fem, hi ha molta il·lusió per part de tots els centres, i la col·laboració de les residències és plena. És una proposta molt engrescadora perquè tots els centres van a l’una, units. I, per altra part, es mobilitza tota la colla de gent gran que tenim, i per ells és una festa. Tenim moltes ganes de seguir organitzant-ho”, explicava Elisabet Minguell, tècnica de l’Ajuntament.

 

Les cinc residències feia setmanes que preparaven les Resiolimpíades, un esdeveniment que ja s’ha convertit en una tradició per als centres, després de 6 anys. L’esdeveniment tampoc no hauria estat possibles sense els voluntaris de la Creu Roja, que es van encarregar d'una part de la logística de la cita, com proporcionar transport a residències.

Comparteix
M'agrada
Comentaris