Albert Recio, professor d'economia, durant la xerrada_617x412
Albert Recio, professor d'economia, durant la xerrada - Josep Graells
02/03/2012 Actualitat
"Les regles del joc econòmic han de canviar i han d'afavorir la majoria de la població"
El professor d'economia de la UAB Albert Recio enceta el cicle de conferències sobre la crisi econòmica que organitza L'Altraveu cada divendres a Cal Gorina
Rocío Gómez
L'Altraveu organitza un cicle de xerrades al voltant del model econòmic actual i de la crisi econòmica. Serà tots els divendres de març, a partir de les 7 de la tarda a Cal Gorina. Albert Recio, professor d'economia de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha estat l'encarregat d'encetar el cicle la tarda de divendres amb una conferència que volia dibuixar el motius que han originat la crisi econòmica mundial i analitzar les polítiques que s'estan duent ha terme.

El 2008 se situa com l'any en què va esclatar una crisi econòmica, que per molts experts, era previsible. 4 anys després, la situació segueix empitjorant. Albert Recio assegura que "la crisi s'està gestionant malament arreu del món, a totes les institucions", i assenyala el model econòmic Neoliberalista com principal culpable de la situació econòmica actual.

El professor d'economia apunta que "en comptes de salvar als ciutadans, s'han destinat molts milions d'euros a rescatar als bancs, acció que no ha repercutit en el benestar de la societat". "S'han reforçat polítiques que incrementen les desigualtats socials, i no s'han reduït l'impacte negatiu que genera l'excés de poder del sector financer", afegeix Recio.

L'efecte de les polítiques de retallades, i de la reforma laboral i d'altres mesures que estan adoptant els països per combatre la crisi, "no només tenen un impacte econòmic, sinó també social", segons Recio. "La reforma laboral va en contra de l'ocupació, dona el poder als patrons i no genera cap regulació. Qui pot ocupar-se de l'educació dels seus fills o de tenir un paper actiu en la comunitat si té precarietat laboral i està envoltat d'incerteses?", comenta el ponent.

"Les regles del joc econòmic han de canviar i han d'afavorir la majoria de la població", tal i com apunta Recio, "però no només s'ha de buscar un nou model econòmic, sinó també energètic sense oblidar la lluita per eliminar les desigualtats socials".

La propera xerrada del cicle d'economia que organitza L'Altraveu serà divendres 9 de març a les 7 de la tarda a Cal Gorina amb Iolanda Fresnillo, membre de l'Observatori del Deute en la Globalització i inclourà el passi de la pel·lícula "Interferències".
Comparteix
M'agrada
Comentaris