4900f755 3808 49bd 94cc 4c259064a5b9_950x634
Muntatge de les viseres en un dels espais d'El Mirador
07/04/2020 Actualitat
LAB Castellar centralitza la distribució de viseres fetes pels 'corona makers' del Vallès Occidental

Ja s’han recollit més de 1.600 unitats d'aquesta protecció contra el contagi fetes amb impressores 3D de particulars i empreses que es reparteixen entre sanitaris, residències i personal de protecció civil. A Castellar, hi ha una quarantena de persones desenvolupant aquesta tasca

Un grup de voluntaris està treballant amb la coordinació del LAB Castellar d’El Mirador en la producció de pantalles de protecció per a personal mèdic, de residències, brigades, farmàcies, etc. Aquesta mesura ja es va activar la primera setmana de confinament a mitjans de març i en aquests moments s’estan fent amb impressores 3D unes 40 impressions diàries gràcies a la trentena de màquines de particulars i empreses de la vila.De moment, hi ha gairebé mig centenar de castellarencs i castellarenques implicats en aquestes tasques (32 'makers', 6 muntadors i transportistes i 4 voluntaris més).

 

A més, Castellar del Vallès s’ha constituït com a node de distribució del material que confeccionin els 'corona makers' de tot el Vallès Occidental  –el nom amb el qual han estat batejades les persones que han posat al servei de la lluita contra el coronavirus les seves impressores 3D- i ja s’han recollit més de 1.600 unitats de la resta de la comarca.

 

Segons va informar aquest dilluns l’Ajuntament, a Castellar ja s’han començat a distribuir les viseres fetes pels 'corona makers': 250 ja han estat repartides a les residències de la vila, el SAD, la policia local i els ADF. L’objectiu es poder repartir la resta entre els centres sanitaris de la comarca. Com explica algun dels ‘corona makers’,  la producció no s’atura i seguiran muntant sistemes de protecció contra el contagi per als professionals que estan en la primera línia (salut i protecció civil). 

 

Viseres fetes pels 'coronavirus makers'

Viseres fetes pels 'coronavirus makers' a una sala d'El Mirador

Comparteix
M'agrada
Comentaris