El nou servei ha entrat en vigor l'1 de gener_617x412
El nou servei ha entrat en vigor l'1 de gener - Carles Díaz
22/01/2015 Actualitat
La Vallesana pot transportar bicicletes si són plegables
La nova mesura només permet bicis tradicionals si el bus incorpora bodega
Redacció
Els serveis regulars d'autobusos interurbans concessionats per la Generalitat de Catalunya poden transportar bicicletes de manera gratuïta des de l'1 de gener. Així ho ha anunciat a través d'una nota de premsa el Departament de Territori i Sostenibilitat que regula, per primera vegada, el passatge de bicicletes als busos interurbans, fet que fins ara quedava a l'elecció de cada operador.

Segons la Generalitat, des de l'1 de gener els usuaris de la bicicleta poden pujar-la al bus de manera gratuïta però amb una sèrie de condicionants: les bicicletes hauran d'anar a la bodega del vehicle, excepte quan es tracti de bicis plegables, que es podran transportar al mateix bus sempre i quan aquest admeti viatgers de peu. També es limita el nombre de bicicletes en cada vehicle, que no podran ser més de 5 a la bodega i més de 2 als busos. I només s'admetran bicis que estiguin en un estat de neteja correcte. Això vol dir que en el cas de La Vallesana de Castellar només podran pujar bicicles plegables perquè aquests busos no incorporen bodega.

De fet, tot i que la proposta ja està aprovada, sembla que encara hi ha una certa confusió entre els usuaris i les empreses que donen servei de transport. Així, Ràdio Castellar es va posar en contacte amb Sarbus - empresa concessionària del transport interurbà a Castellar- la qual va informar que ja estan adequats amb la nova normativa. "La normativa, ara per ara, és que es pot portar la bicicleta si és plegable i va dins de la bossa corresponent i no quedi visible ni seient ni manillar. I màxim dues per trajecte", han expicat des de l'empresa de transports. Per tant, la nova mesura no es podrà aplicar íntegrament a Castellar perquè només es permetran les bicicletes plegables.
Comparteix
M'agrada
Comentaris