Q2A6213_617x412
Una nena es llança per la tirolina del nou parc infantil  Quim Pascual
10/06/2019 Actualitat
"Mira'l, que bé que s'ho està passant!"

Aquest dissabte, centenars de persones van assistir a la inauguració de la nova àrea de jocs infantils de la Fàbrica Nova

G.Plans

Des de la perspectiva d’un ocell, el parc infantil deu prendre forma d’ou ferrat. Al rovell, més d’un centenar de nens, excitats per la novetat, explora les possibilitats que ofereix la zona de jocs recentment estrenada. Els gronxadors funcionen a tot drap, el tobogan dispara un cos rere un altre i hi ha gelats regalimant mà avall. Al voltant, des de la clara, rodejant-los, els respectius progenitors els vigilen de cua d’ull. Els millor posicionats, arrecerats a l’ombra. Sota un sol esclatant, primera advertència de l’estiu que ens cau al damunt, la inauguració inunda de persones un bocí de la plaça de la Fàbrica Nova.

 

“Em sembla una idea molt original. No crec que existeixi cap parc com aquest”, explica la Maria Carme. Com a àvia, admet que recorrerà al parc infantil per entretenir la seva néta, l’Estel, que ja s’ha cruspit un dels gelats que repartien. La banda sonora de la inauguració està formada, indubtablement, per temes del Club Super 3. Les cançons es barregen amb una remor de crits enjogassats. La filla de la Maria Carme, la Pilar, també creu que “és un espai molt bonic, diferent de les altres places que hi ha a Castellar”. Una mica allunyat del sarau, l’Arnau, de 6 anys, qui jeu a terra, és un dels més il·lusionats: “he provat la tirolina i m’ho he passat súper-bé.

 

 Q2A5491

L'àrea de jocs inclou zones on posar en pràctica l'equilibri - Q.Pascual

 Q2A6016

A la inauguració, centenars d'infants van inundar el parc infantil - Q.Pascual

 

La nova zona infantil de l’Espai Tolrà, de temàtica medieval, reprodueix la llegenda del drac de Sant Llorenç del Munt. Explicada per un panell informatiu situat a un dels laterals del parc, la història entre el comte de Barcelona Guifré el Pilós i la Brívia, un monstre que devorava tot allò que es trobava al seu pas, podria formar part d’una seqüela de Joc de Trons. Seguint l’analogia, diversos nens volen a lloms del drac, d’altres s’han aixoplugat del perill a dins del castell i n’hi ha uns quants que s’han arraulit dalt la Mola.

 

El parc, que en part representa el castell dels Clasquerí, està construït amb fusta càlida de robínia. De tan nou que es veu, hi ha qui, fins i tot, pateix: “Em fan una mica de por els actes vandàlics!”, es preocupa la Pilar.

 

 

Un cost massa alt?

 

“Ha quedat molt bonic. Mira’l, que bé que s’ho està passant!”, diu el Joan mentre assenyala el seu fill. I afegeix: “El cost potser és alt, però si després els nens hi juguen, es respecta i dura el que ha de durar, crec que val la pena”. La zona de jocs infantils, que ha anat a càrrec de l’empresa basca iPlay Urban Design SL, ha costat 270.000 euros al consistori. Tal com alguns usuaris han expressat a les xarxes socials, hi ha qui pensa que la inversió ha estat massa alta: “Em sembla excessiu. Em sembla bé que es faci un lloc lúdic i infantil, perquè la zona ho requereix, però l’import pressupostat i executat em sembla massa elevat”, considera el David, mentre clava la mirada al nou parc. Al seu costat, la Marta, però, discrepa, ja que creu que “tota inversió per als infants és bona”. Sobre la qüestió, Pepe González, regidor de l’equip de govern, opina: “Es va fer un concurs i va guanyar la millor oferta qualitat-preu. En aquest poble hi ha certa política molt dirigida cap als nens que potser altres municipis no valoren tant”.

 

 

 Q2A5879

El niu de fusta del parc infantil simbolitza la Mola - Q.Pascual

 

A la inauguració, centenars d'infants van inundar el parc infantil

Part de l'espai simbolitza el castell dels Clasquerí - Q.Pascual

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris