06   cal targa bona_617x412
Imatge d’arxiu de l’acte que es fa tradicionalment a Cal Targa. Segon per l’esquerra, Alfred Rius, coordinador de l’ANC.   || Q. PASCUAL
10/09/2019 Actualitat
La Diada de Catalunya tornarà a tenir tres actes commemoratius a la vila

Cal Targa, la plaça d’El Mirador i la plaça Catalunya seran els punts calents de l'Onze de Setembre

R.G.

Dimecres que ve Castellar viurà una Diada de Catalunya en tres actes. El matí de la jornada de l’Onze de Setembre es desenvoluparà en tres escenaris diferents: el carrer de les Roques, la plaça d’El Mirador i la plaça Catalunya.


Així, al punt de les 10 hores tindrà lloc al carrer de les Roques la tradicional ofrena floral davant de Cal Targa, la casa d’estiueig del president de la Generalitat Lluís Companys. L’acte commemoratiu que organitza la secció local d’ERC comptarà amb la participació de Junts per Castellar, CUP Castellar, i les entitats ANC i CAL.


Una hora més tard, a les 11 hores, l’activitat es traslladarà a la plaça Catalunya, ubicació que des de 2017 acull l’acte institucional de la Diada. A banda de l’ofrena floral als peus de la senyera que presideix la plaça, l’acte oferirà un tastet musical amb la JOCVA, dirigida per Carles Miró, que interpretarà l’himne de Catalunya.


Val a dir que, també a les 11 hores, però a la plaça d’El Mirador, l’ANC de Castellar organitzarà un acte reivindicatiu. El coordinador de la secció local de l’Assemblea, Alfred Rius, puntualitza que l’ANC només participarà en l’ofrena floral de Cal Targa “per una qüestió històrica i no partidista” i que no se sumaran a la celebració institucional de l’Ajuntament amb motiu de “l’aplicació del 155”. Durant l’acte de l’ANC s’oferiran diversos parlaments. Rius remarca que estaran protagonitzats per membres de l’Assemblea, malgrat que convida tots els partits polítics  a assistir-hi.


LA DIADA A BARCELONA

L’ANC de Castellar ha reservat 10 autocars per participar en la manifestació de Barcelona que sortiran a partir de les 14.30 hores de la ronda Llevant. La manifestació d’enguany tindrà com a punt neuràlgic les fonts de Montjuïc i plaça Espanya, el nexe d’unió entre les cinc artèries  de Barcelona que conformaran una estrella “que simbolitza la unió”, diu Rius. “Després de l’1-O hi ha un cansament generalitzat. És moment de paciència, perseverança i perspectiva. Amb una dècada de mobilitzacions, hem demostrat una voluntat inequívoca de no abandonar”, conclou. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris