La llista de la CUP, encapçalada per Marga Oncins, la tercera per l'esquerra
La llista de la CUP, encapçalada per Marga Oncins, la tercera per l'esquerra
12/04/2019 Actualitat
La CUP presenta la seva llista

La professora Marga Oncins encapçala la candidatura i Marc Serrà ocupa el segon lloc

Jordi Rius

La CUP ha fet pública la seva llista a les eleccions municipals de 2019 amb l’ànim de treballar “no pel poble, sinó amb el poble, que senti que pugui participar”, explica Marga Oncins, número 1 de la llista dels cupaires.  Oncins remarca que arriben a la cita electoral  amb l’ànim que “deixi d’haver la majoria absoluta del govern socialista que té paralitzat el poble”


Els cupaires tenen clar que volen “construir poble, tant des del govern com des de l’oposició”, afegeix Bili Juanico, que serà el número 4 de la llista. Marc Serrà, que va ser regidor de L'Altraveu, ocupa el segon lloc de la formació d’esquerres alternativa. Montse Fíguls serà al tercer lloc, Cèlia Castella el 5 i Roger Farriol el 6. La llista cremallera es porta fins als darrers extrems, fins i tot en la presència de suplents. A la llista  hi ha representants “molts sectors de  Castellar, des de joves fins a autònoms i representants d’entitats”, reconeix Juanico. Aquest matí la formació donarà a conèixer un vídeo amb els seus integrants, en què no se sabrà el número que ocupa cadascú “perquè  tothom té el mateix valor des de l’ 1 fins al 21”.


Respecte a si la CUP se sent hereva de Decidim Castellar, Oncins planteja que “va ser una eina per treballar i que potser ara fa un pas enrere” encara que “hem d’aprofitar la dinàmica per ser assemblearis i ser esquerres alternatives de debò”.


La CUP espera com a mínim aconseguir representació en el ple de l’Ajuntament i tenen clar que “no ens vendrem per entrar al govern”.Com a punts programàtics forts, els cupaires aposten treballar per projectes a l’hora de fer pressupostos “tenint en compte la transversalitat de diferents regidories” . Com a pal de paller del seu programa, també hi ha treballar la República des del municipi. El 23 d’abril la CUP tindrà una parada per Sant Jordi i el 25 d’abril celebrarà la seva darrera  comissió de treball per elaborar el programa electoral en temes de participació.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris