6Q2A4033 2_617x412
La consellera Laura Borràs, acompanyada per l'alcalde Ignasi Giménez, el president del Grup Pessebrista, Joan Juni, i l'alcaldable de Junts per Castellar, Pau Castellví - Q.PASCUAL
25/01/2019 Actualitat
La consellera de Cultura, Laura Borràs, visita la 68a Mostra de Pessebres

Borràs ha reivindicat el paper de l'associacionisme en les polítiques culturals com a eina de cohesió social i transformació

R.Gómez

La 68a Mostra de Pessebres de Castellar s'ha vestit aquesta tarda de vint-i-un botons per rebre la visita de la consellera de Cultura, Laura Borràs. Aquesta ha estat la primera visita oficial de l'exdirectora de la Institució de Les Lletres Catalanes, i membre de l'equip de govern de Quim Torra des de la primavera de 2018.

 

Abans de capbussar-se entre els diorames del Grup Pessebrista de Castellar, que romandran exposats fins al 3 de febrer, Borràs ha fet una primera parada al Palau Tolrà per participar en una recepció institucional a l'Ajuntament. La consellera ha estat rebuda per l'equip de govern i diversos regidors de l'oposició, a més de membres de l'executiva de Junts per Castellar i el president del Grup Pessebrista, Joan Juni. De fet, Borràs ha estat convidada tant pel Grup Pessebrista com per Junts per Castellar, segons ha detallat la formació en una nota de premsa.

 

 

L'alcalde ha obsequiat la consellera Laura Borràs amb un saquet de mongetes del ganxet - Q.PASCUAL

L'alcalde ha obsequiat la consellera Laura Borràs amb un saquet de mongetes del ganxet - Q.PASCUAL

 

 

Durant l'acte institucional a la casa consistorial, la consellera ha signat el llibre d'honor de la vila al despatx de la Capella de Sant Josep. Borràs ha destacat en el seu escrit la importància de l'associacionisme, com a una part fonamental del patrimoni cultural dels municipis. "Estem convençuts que l'associacionisme és un dels elements de cohesió social més important, i com que la cultura també és un element de transformació essencial, el paper que juguen totes les associacions és decisiu a casa nostra i ens explica molt bé com a país. La 68a Mostra de Pessebres és un exemple d'aquest associacionisme tan ric", ha dit Borràs.

 

 

 

El punt de trobada de 'Castellar, Vila de Llibres ' a la pla. Calissó ha despertat l'interès de la consellera de Cultura - Q.PASCUAL

El punt de trobada de 'Castellar, Vila de Llibres ' a la pla. Calissó ha despertat l'interès de Borràs  - Q.PASCUAL

 

 

Després de la recepció oficial al Palau Tolrà, i d'una breu trobada entre diversos membres de l'equip de govern i la consellera, Borràs ha recorregut a peu, acompanyada per la comitiva institucional, els carrers que separen el Palau Tolrà del local del Grup Pessebrista. La consellera ha tingut la oportunitat de descobrir l'església de Sant Esteve, i també el punt d'intercanvi literari situat a la plaça Calissó en el marc del projecte 'Castellar, vila de llibres'. La consellera ha constatat a través d'aquesta passejada informal, que Castellar és "un municipi en què es treballa la cultura, que la veus i la vius a peu de carrer". En aquest sentit, Borràs ha lamentat que "la cultura és allò que ningú discuteix però que ningú prioritza a nivell econòmic", i ha remarcat l'esforç de "municipis com Castellar perquè la cultura sigui més visible".

 

 

La consellera Laura Borràs durant la visita a la 68a Mostra Pessebrista de Castellar - Q.PASCUAL

La consellera Laura Borràs durant la visita a la 68a Mostra Pessebrista de Castellar - Q.PASCUAL

 

 

Per la seva banda, l'alcalde Ignasi Giménez, ha agraït la visita de la consellera de Cultura, i ha reconegut que aquest gest és una manera de posar en valor i de reivindicar "la feina i el talent" d'una entitat cabdal com el Grup Pessebrista de Castellar. Giménez ha detallat que ha pogut compartir amb la consellera les línies estratègiques quant a polítiques culturals de la vila, i les obres de remodelació que estan tenint lloc a diversos equipaments culturals de Castellar com la Sala de Petit Format, l'Arxiu d'Història o la Biblioteca, entre d'altres. "Volem que la cultura estigui molt present en el nostre espai públic, que l'acció transformadora de la cultura es pugui notar i palpar en qualsevol racó del municipi. La cultura és una estratègia de municipi", ha afegit l'alcalde.

 

Així mateix, l'alcaldable de Junts per Castellar, Pau Castellví, ha apuntat a través d'un comunicat de la formació que "a Castellar tenim els millors pessebres de Catalunya i avui hem tingut la satisfacció de portar la primera autoritat del país en el terreny de la cultura perquè en sigui testimoni. La visita d'avui de la Consellera ha posat en relleu la gran tasca que generacions de pessebristes han desenvolupat durant anys al nostre poble. Ha estat un veritable honor haver-hi pogut contribuir"

 

 

 

D'esq. a dreta: Joan Juni, Ignasi Giménez, Laura Borràs i Pau Castellví, durant la trobada a la 68a Mostra Pessebrista - Q.PASCUAL

D'esq. a dreta: J.Juni, I. Giménez, L. Borràs i P.Castellví, durant la trobada a la 68a Mostra Pessebrista - Q.PASCUAL

 

 

Finalment, la consellera de Cultura ha fet parada a la 68a Mostra de Pessebres de Castellar. Borràs ha gaudit d'una visita guiada pel president del Grup Pessebrista, Joan Juni, però també per alguns dels pessebristes de l'agrupació que han ofert una explicació acurada de tots els detalls que conformen els diorames amb D.O. castellarenca. Juni ha apuntat que d'alguna manera la visita de Borràs ajuda a posar en el mapa tant l'entitat com l'exposició "que és una de les millors de Catalunya". El president ha destacat "l'autoexigència de cada pessebrista", i la voluntat per innovar i millorar any rere any. "Hi havia nervis", ha confessat Juni. "Per Castellar i per a la nostra entitat, que ens visiti un membre de la Generalitat és un honor", ha afegit. La cloenda de la visita ha estat una recepció de diverses entitats culturals de la vila a les instal·lacions del Grup Pessebrista.

Comparteix
M'agrada
Comentaris