IMG 3652 2_1440x961
Josep Rull i Canòlich Prats. || J. C. 
03/04/2024 Actualitat
Josep Rull: “Farem tot el possible perquè hagi valgut la pena, tant la presó com l’exili”

El membre de Junts ha presentat el llibre ‘1 dia d’octubre i 2 poemes’

Jaume Clapés Solé

L’Alcavot ha acollit avui dimecres, 3 d’abril, la presentació del llibre 1 dia d’octubre i 2 poemes de Josep Rull amb la presència de l’autor, el polític de Junts per Catalunya i exconseller de Territori fins l’1 d’octubre de 2017. Rull ha dit, abans de l’inici de l’acte en declaracions a L’ACTUAL, que es coneixerà la seva presència a la llista per a les eleccions al Parlament del 12 de maig “el divendres o el dissabte, el dissabte segur perquè és quan el Consell Nacional ha d’aprovar les llistes”.


Sobre la candidatura d’Anna Navarro, anunciada recentment número dos per Junts, Rull ha dit que “és un missatge molt poderós, molt potent, al conjunt de la societat catalana que volem construir un país avançat, modern capdavanter i amb una economia que generi molts espais de prosperitat”. El terrassenc també ha precisat que “Anna Navarro, com pocs, fa tangible aquesta idea d’un projecte connectat amb aquelles palanques més poderoses que mouen el món”.


La presentació del llibre ha anat a càrrec de la violinista castellarenca Canòlich Prats que va conèixer Rull en les classes que aquesta feia a la presó. Prats ha afirmat del llibre de Rull que “té la capacitat de fer-te somriure, riure i plorar tot alhora”.


Rull ha explicat que el llibre té una primera part política: “El llibre és un bon instrument per saber el perquè de moltes decisions que vam prendre o que no vam prendre des de l’1 d’octubre fins al dia 27 d’octubre i veure què hi havia al darrere”.  Fins i tot ha arribat a lamentar “que el 3 d’octubre era el dia per fer la independència i no vam tenir prou elements de judici per entendre que no tindríem una segona oportunitat”


El llibre es complementa amb una part també vivencial: “Tot allò que vam viure des de la presó, el judici, determinats contexts, quines olors se senten a la presó, la banda sonora, la lluminositat, la relació amb la família...”. Per culminar en una part final “on s’explica que farem tot el possible perquè hagin valgut la pena tant la presó com l’exili. Qualsevol nació té dret a la plenitud, té dret a poder ser lliure, aquest sacrifici haurà valgut la pena i això és el que intento explicar amb el llibre”.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris