contra ok riojano_1440x961
Jorge Barbero, membre de l’equip directiu de GAP Serveis Turístics
31/07/2020 Actualitat
Jorge Barbero: "L’amor va ser el que em va fer venir a Castellar "

Fa 15 anys que treballa en el sector de l’animació. Primer com a monitor, després gestionant l’oci d’una trentena d’establiments turístics de la Costa Brava i els Pirineus. És un riojà enamorat de Castellar, on fa un any que viu

Guillem Plans

· Aquest estiu l’animació serà diferent, però molt necessària.
Hem preparat una animació 3.0 per buscar un gir i fer les activitats amb noves tecnologies i distància social. El que ens hem trobat és que la gent ja ho té après de casa. Una temporada normal tenim contractats 130 animadors a qui, quan repeteixen als hotels on ja els coneixen, el primer que fan els nens en veure’ls és abraçar-los. Aquest any ja es veu que venen apresos de casa. Si són necessàries? La gent ha estat tancada i al final es tracta de crear experiències, moments divertits. Sempre són necessàries!

 

· Quines activitats feu a la Costa Brava i als Pirineus?  
La gran diferència és que a l’estiu són fonamentals l’aigua i l’aire lliure. Et poden venir nens de diferents franges d’edat o adults de qualsevol país. Són activitats més complicades, perquè has d’involucrar gent que no es coneix de res, amb diferents cultures i idiomes. Has de ser molt polivalent. A la muntanya treballem amb grups escolars, molt més homogenis, que hi van a esquiar. Són grups de 12 a 14 anys i els fem activitats per una senzilla raó: perquè no cremin l’hotel! 

 

· De què t’encarregues?
Vaig començar sent animador i, per qüestions de la vida, un soci va marxar i ara la meva funció és gestionar. Som diferents directius i ens dividim els càmpings per zones. Parlo amb els establiments, ells et diuen què volen, els planteges un projecte i l’adaptes amb perfils d’animadors. Després, la meva funció és supervisar que el que està passant va bé. Saps quin és el problema? Que treballem amb gent de 18 a 25 anys a Platja d’Aro...


· Uf! Que temptador!
És normal! Jo en els meus temps també ho vaig fer! Tot i que sempre dic que tinc sort d’haver començat al Pirineu, perquè si hagués començat a la Costa Brava, amb 21 anys... En definitiva, una vegada comença la temporada, jo soc més aviat un bomber apagant focs que realment un coordinador. El meu treball fonamental és la pretemporada, deixar-ho tot llest per quan hi vagin els animadors.

 

· Segur els animadors deixen bones històries...
Una de molt recent... Fa unes setmanes, hi havia un xou nocturn amb un mag. Acaba l’actuació i tot perfecte. L’endemà, però, rebo un àudio del cap d’animació: “Jorge, hem tingut un problema... No et preocupis, he de parlar amb el director, però no et preocupis...”. Si em diuen “no et preocupis” tantes vegades és que passa alguna cosa... Vaig anar cap allà. Resulta que una de les animadores va sentir que el colom dels mags no estava ben cuidat i, a l’hora de recollir, se’l va emportar  Es va armar un sidral important, el mag no marxava sense el colom robat. Al final, l’animadora va entrar en raó i li va tornar. Gràcies a Déu, aquesta animadora és molt bona i, encara que va tenir un curtcircuit, vam considerar que podia seguir.

 

 · Castellar no té ni pistes d’esquí ni platja...
Això que no tens ni una cosa ni l’altra... tens la muntanya! Ahir, des de Sant Feliu del Racó vaig anar a la Mola. I, abans d’ahir, en mitja hora em vaig plantar a la platja per fer un torneig de vòlei. La primera vegada que vaig venir vaig pensar que era un poble amb vida de poble que té tots els serveis. I una de les coses que m’ha donat Castellar, i no cap altre lloc, és un grup d’amics que et diguin de fer coses. Tot m’ha resultat molt fàcil aquí. Estic encantat.

 

· Però què t’hi ha portat?
L’amor és el que m’hi va portar. Amb la Mònica ens vam conèixer en un dels càmpings. Ella era cap d’animació i, mira, he acabat a Castellar.

 

· A mi no m’enganyes, deus trobar a faltar La Rioja. 
Home, i tant! Jo soc molt riojà! Cada vegada que anem per l’autopista i veiem el cartell d’entrada, faig escoltar l’himne a la Mònica! Ha, ha, ha! Ja se’l coneix, sempre el tenim preparat.

 

· Què hem de fer aquest estiu?
Gaudir! Estem fets per sortir a l’aire lliure. Gaudim de Catalunya, que hi tenim tot el que ens fa falta: muntanya, cales, aigües càlides, vinyes... Sempre amb prudència i fent cas de les recomanacions. Però a gaudir, que la vida són dos dies!

 

11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?
Aplico el sentit comú


Un defecte que no pots dominar?
Tinc massa coses al cap i em despisto


Un plat?
Patates a la riojana


Un lloc de la Costa Brava?
Calella de Palafrugell


Dels Pirineus?
La Vall de Boí


I de Castellar?
El Puig de la Creu


Una ciutat?
Logronyo


Una cançó?
“La senda del tiempo”, Celtas Cortos


Una pel·lícula?
La vida de Brian


Un llibre?
Els còmics d’Astèrix i Obèlix


Un desig?
Aixecar-te cada dia amb un somriure

Comparteix
M'agrada
Comentaris