04   IMG 20201213 135205_950x634
Càmera de vigilància instal·lada al Puig de la Creu.  ||  AJ.CASTELLAR
24/06/2021 Actualitat
S’instal·len 5 càmeres de videovigilància forestal

Els cinc punts d’observació disposen també d’una estació meteorològica que reportarà dades a temps real

Redacció

L’Ajuntament ha posat en marxa un sistema de videovigilància forestal que compta càmeres instal·lades en cinc enclavaments estratègics: el Parc de Bombers, El Balcó de Sant Llorenç, l’ermita del Puig de la Creu, El Mirador i Castellar Vell. És una eina que permetrà visualitzar bona part del terme municipal, i detectar possibles columnes de fum o fer el seguiment d’un incendi actiu i valorar-ne l’evolució.


Aquesta actuació és una de les propostes guanyadores de la darrera edició de pressupostos participatius presentada a instància dels Bombers Voluntaris. És un recurs que es farà servir des del Parc de Bombers en èpoques de guàrdia i control del territori, així com des dels serveis municipals que participen en l’àmbit de la protecció civil al municipi. El senyal també es posarà a l’abast dels bombers professionals de la Generalitat, al parc central de Bellaterra. En cas de necessitat, els punts d’observació es poden monitorar a distància des dels serveis d’emergència per orientar la imatge de vídeo cap a punts determinats. 

 

ESTACIONS METEOROLÒGIQUES
A més d’una càmera de videovigilància i del sistema de transmissió de dades via internet, els cinc punts disposen d’una estació meteorològica que reporta dades a temps real de temperatura, pluviometria, velocitat del vent, humitat, pressió atmosfèrica, radiació solar i fins i tot, de paràmetres de partícules contaminants. 


Les dades seran de gran utilitat en períodes meteorològics extrems, ja que permetran prendre mesures preventives de protecció civil, tant pel que fa al risc d’incendi com al de nevades, gelades i ventades, entre altres. Les dades, però, no seran vàlides per a la certificació d’episodis meteorològics extrems perquè no són estacions homologades.


Segons explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Pepe Leiva, la posada en marxa d’aquests cinc punts d’observació amb sistema de videovigilància “coincideix amb l’arribada d’una campanya d’estiu marcada per la sequera i l’alt risc d’incendi forestal”. “Tenint en compte que un 80% del terme municipal és massa forestal o agrícola, així com la quantitat d’urbanitzacions i nuclis disseminats, tant el sistema de videovigilància com les estacions meteorològiques seran eines útils”, afegeix Leiva.
Les imatges també s’emetran a temps real des d'aquesta adreça  

Comparteix
M'agrada
Comentaris